Primarul din Sfantu Gheorghe, Antal Arpad, afirma ca procurorii anticoruptie au descins, miercuri dimineata, la locuinta sa, spunand ca in acest caz este vorba despre un denunt al Curtii de Conturi legat de un contract incheiat intre municipalitate si BERD, privind lucrari de infrastructura.

El a afirmat ca acest contract a mai fost verificat in urma cu doi ani de Curtea de Conturi. Antal a spus ca, in cazul in care cei care investigheaza cazul sunt interesati de aflarea adevarului, el asteapta "calm si linistit" finalizarea anchetei si a afirmat ca, probabil, va fi dus pentru audieri la Bucuresti, conform Mediafax.

La ora transmiterii acestei stiri, perchezitiile continua in prezenta primarului, in biroul acestuia.

Anterior, surse judiciare declarau ca procurorii DNA desfasoara perchezitii la Primaria Sfantu Gheorghe, miercuri dimineata, vizat de ancheta fiind primarul orasului.

Potrivit surselor judiciare, procurorii au descins la Primaria Sfantu Gheorghe, miercuri dimineata, in cadrul unei anchete ce vizeaza fapte de coruptie, prejudiciul ridicandu-se la un milion de euro.

Oficial, DNA a anuntat intr-un comunicat de presa ca "sunt efectuate perchezitii domiciliare in 13 locatii situate in municipiul Bucuresti si judetele Covasna si Brasov, din care una este sediul unei institutii publice, restul reprezentand sediile unor societati comerciale si domiciliile unor persoane fizice".

Procesul lui Darius Valcov a...
Citeste si: Procesul lui Darius Valcov a fost amanat din nou

Cercetarile se fac intr-o cauza penala ce vizeaza suspiciuni privind savarsirea unor infractiuni asimilate celor de coruptie comise in perioada 2010-2014, se mai arata in comunicatul DNA. In cauza, procurorii beneficiaza de sprijin de specialitate din partea partea Brigazii Speciale de Interventie a Jandarmeriei.

Sursa foto: Garry L./ Shutterstock

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Legal Business »Citeste si
Sebastian Ghita scapa de un dosar penal