Consiliul Local Sfantu Gheorghe a aprobat documentatia de avizare a lucrarilor de interventie pentru obiectivul de investitii "Reamenajare cinematograf Arta", valoarea totala a investitiei depasind 1,5 milioane de euro.

Proiectul va incepe cu fonduri locale, dar autoritatile au in vedere solicitarea unui sprijin financiar guvernamental.

Proiectul prevede amenajarea in cladire a doua sali de cinematograf cu circa 80 de locuri fiecare, avand in vedere ca in oras nu exista un cinema, dar si a unei sali de teatru, tip studio, cu circa 120 de locuri, se arata in raportul de specialitate. Pe langa acestea, se vor amenaja spatii publice si administrative.

In acest imobil ar urma sa se mute Teatrul "Andrei Muresanu".

Citeste si:

Cladirea a fost construita in 1968, iar in prezent acolo nu se desfasoara nicio activitate.

In prezent, teatrele "Tamasi Aron" si "Andrei Muresanu", ambele aflate in subordinea Consiliului Local Sfantu Gheorghe, isi desfasoara activitatea intr-un singur imobil. Acest lucru ingreuneaza buna desfasurare a activitatii, mai ales ca scena este folosita in comun.

Primaria Sfantu Gheorghe a initiat, in urma cu cativa ani, demersurile pentru trecerea cinematografului "Arta" in proprietatea publica a municipiului pentru a rezolva problema sediului teatrului romanesc "Andrei Muresanu", iar protocolul de predare-primire a imobilului de la RADEF catre Consiliul Local a fost semnat in primavara anului 2009.