Senatorul social democrat Laurentiu Florian Coca a anuntat in plenul Senatului ca cerera DNA a fost aprobata cu 61 de voturi "pentru", 57 de voturi "impotriva", doua voturi fiind anulate, conform Mediafax.

"Nu va spun ce sa alegeti sau cum sa votati, dar sper ca va fi calea corecta", a spus Tudor la inceputul dezbaterilor pe tema solicitarii DNA.

Senatorul a afirmat "cu responsabilitate si tarie" ca acuzatiile care i se aduc in dosar sunt nefondate si nereale si a "marturisit socul" sau la aflarea acuzelor.

Acuzatiile din dosar sunt bazate pe denuntul unei singure persoane, Marian Ovidiu, care are si calitate de inculpat, a explicat ea.

Citeste si:

De asemenea, senatorul a explicat ca se afla in divort in perioada despre care se face referire in dosar si ca nu putea sa intermedieze mita pentru fostul sot, care are si el calitate de inculpat in dosar.

Tudor a mai spus ca nu se afla in tara atunci, aducand probe in acest sens biletele de avion si viza pentru SUA.
Dosarul senatorului PNL contine 3 volume. In fata senatorilor juristi, senatorul PNL a invocat ''relatiile deteriorate'' cu sotul sau la acea data, iar avocatii sai au sustinut ca procesele-verbale de redare a convorbirilor interceptate nu sustin remiterea sumei de 200.000 de euro.

Ea le-a spus membrilor Comisiei juridice ca la data invocata de procurori pentru complicitate de luarea de mita era plecata in SUA, avand anumite probleme medicale. Ea a prezentat Comisiei juridice certificate de la medic specialist in acest sens. ''(Doina Tudor, n.r.) isi motiveaza problemele medicale prin insusi faptul ca relatiile cu sotul erau grav afectate, astfel incat, pe un interval de timp de un an si jumatate, chiar de la inceputul anului 2013, a avut depresii si, prin urmare, a fost nevoita sa urmeze tratamente medicale puternice'', se arata in raport.

Datele din dosar, potrivit comunicatului emis de DNA, arata ca in perioada martie-mai 2013 Doina Tudor l-a ajutat in mod direct "pe inculpatul Tudor Daniel George sa primeasca suma de 200.000 de euro (din suma totala de 300.000 de euro primita de inculpatul Tudor Daniel George), pentru ca, in schimb acesta, in calitate de presedinte al Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor, sa favorizeze o firma de asigurari care facuse obiectul unor activitati de control".

Sursa foto: Mediafax Foto