Procurorii DNA i-au trimis in judecata pe senatoarea Doina Tudor si pe fostul vicepresedintele ASF, Daniel Tudor, fiind cercetati in arest la domiciliu

Doina Tudor, senator in Parlamentul Romaniei, va fi judecata pentru complicitate la luare de mita iar Daniel Tudor, fost vicepresedinte al ASF, pentru luare de mita, ambii fiind in arest la domiciliu, conform Mediafax.

Alaturi de cei doi a fost trimis in judecata si Ovidiu Marian, secretar general al Senatului la data comiterii faptelor, fiind cercetat sub control judiciar pentru trafic de influenta. Dosarul va fi solutionat de magistratii Inaltei Curti de Casatie si Justitie.

Potrivit DNA, "in perioada martie – mai 2013, in contextul efectuarii unui control la o societate de asigurari, inculpatul Marian Ovidiu a pretins de la actionarul majoritar al firmei respective (denuntator in cauza), pentru inculpatul Tudor Daniel George, suma de 3.000.000 de euro. Totodata, Marian Ovidiu a sustinut ca are influenta asupra presedintelui Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor si ca-l va determina pe acesta sa nu indeplineasca acte ce intrau in atributiile sale de serviciu".

In acest context, Daniel Tudor ar fi fost cel care trebuia sa intervina pentru ca rezultatul controlului sa fie unul favorabil omului de afaceri

Procurorii sustin ca din suma ceruta, Ovidiu Marian ar fi primit 500.000 de euro, din care si-ar fi insusit 200.000 de euro. Restul banilor "au fost remisi inculpatului Tudor Daniel George in trei transe de cate 100.000 euro, o prima transa, in mod direct, iar urmatoarele doua transe, in mod indirect, prin intermediul sotiei sale Tudor Doina Anca, senator in Parlamentul Romaniei, persoana care cunostea, la momentul intermedierii sumelor de bani, atat provenienta cat si scopul pentru care erau remise aceste sume de bani", precizeaza DNA intr-un comunicat de presa.
Ulteriori remiterii sumelor de bani, Daniel Tudor a emis o decizie prin care "s-au ignorat in totalitate constatarile controlului respectiv (care atentiona asupra gradului de risc ridicat al societatii) si a impus remedierea unor deficiente minore si nesemnificative in raport cu situatia financiara precara a societatii", mai arata DNA.

Sursa foto: Piotr Adamowicz / Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Legal Business »Citește și
DNA cere pedepse cu executare pentru Alina Bica si alti doi
Setari Cookie-uri