DNA a dispus retinerea fostului vicepresedinte al ASF George Daniel Tudor

DNA a anuntat joi ca a dispus retinerea fostului vicepresedinte al ASF, George Daniel Tudor, pentru luare de mita.

De asemenea, s-a pus in miscare urmarirea penala a lui Ovidiu Marian, fost secretar general al Senatului, pentru trafic de influenta si "efectuarea in continuare" a urmaririi penale a senatorului PNL Anca Doina Tudor, pentru complicitate la trafic de influenta, conform Mediafax.

"In perioada martie – mai 2013, in contextul efectuarii unui control la o societate de asigurari, inculpatul Tudor Daniel George, in calitate de presedinte al Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor, ulterior vicepresedinte al Autoritatii de Supraveghere Financiara, a primit de la administratorul firmei respective (denuntator in cauza), prin intermediul inculpatului Marian Ovidiu, suma de 300.000 euro pentru ca rezultatul controlului sa fie unul favorabil omului de afaceri", se spune in comunicatul DNA.

Suma de bani amintita mai sus a fost remisa lui Tudor in trei transe de cate 100.000 euro," o prima transa, in mod direct, iar urmatoarele doua transe, in mod indirect, prin intermediul sotiei sale Tudor Doina Anca, senator in Parlamentul Romaniei, persoana care cunostea, la momentul intermedierii sumelor de bani, atat provenienta cat si scopul pentru care erau remise aceste sume de bani".

"De precizat este faptul ca initial, inculpatul Tudor Daniel George a pretins de la omul de afaceri, prin acelasi intermediar, suma de 3 milioane de euro", spune DNA.

"In urma sumelor remise cu titlu de mita, la data de 26 aprilie 2013, inculpatul Tudor Daniel George a emis o decizie prin care s-au ignorat in totalitate constatarile controlului respectiv (care atentiona asupra gradului de risc ridicat al societatii) si a impus remedierea unor deficiente minore si nesemnificative in raport cu situatia financiara precara a societatii", precizeaza DNA.

George Tudor Daniel urmeaza sa fie dus la ICCJ cu propunere de luare a masurii arestului preventiv pentru 30 de zile. Si Ovidiu Marian urmeaza sa fie dus la ICCJ cu propunere de luare a masurii arestului la domiciliu pentru 30 de zile.

Sursa foto: Mediafax Foto

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Legal Business »Setari Cookie-uri