Fostul ministru al Justitiei Catalin Predoiu a venit la DNA, miercuri, fiind citat in calitate de martor pentru a da explicatii in dosarul despagubirilor ilegale acordate de ANRP, conform News.ro

Catalin Predoiu a declarat, la intrarea in sediul Directiei Nationale Anticoruptie, ca poate spune doar ca a fost citat in calitate de martor si ca Ministerul Justisiei nu era implicat in problema despagubirilor.

"Sunt citat ca martor intr-un dosar DNA si de aceea ma aflu aici. Voi face o declaratie la iesire. Ca minister (Ministerul Justitiei - n.r.), el nu era implicat in chestiunea despagubirilor. Tot ce stiu e ca sunt citat ca martor. Ies si stam de vorba. Nu, este prima oara cand sunt chemat. Ies si vorbim”, a spus fostul ministru al Justitiei.

DNA a instrumentat in total cinci dosare care au vizat despagubirile ilegale si supraevaluate de la Autoritatea Natoionala pentru Restituirea Proprietatilor. Trei dintre aceste dosare sunt deja trimise in judecata, iar in alte doua inca se fac cercetari.

Intr-unul dintre dosare de la DNA este vizata despagubirea ilegala primita de omul de afaceri Mihai Rotaru, actionar la CS Universitatea Craiova, pentru un teren supraevaluat cu peste 87 de milioane de lei. Mihai Rotaru i-ar fi cerut deputatul PNL Ioan Oltean sa intervina la fostul presedinte ANRP Crinuta Dumitrean pentru a primi despagubirea si i-ar fi dat in schimb 600.000 de euro, printr-un intermediar. Mita ar fi fost data intr-o biserica din Chitila, in 2010.

La momentul aprobarii despagubirii lui Mihai Rotaru, in Comisia Centrala pentru Stabilirea Despagubirilor din ANRP erau Crinuta Dumitrean, Sergiu Diacomatu, Remus Baciu, Rodica Constantinovici, Lacramioara Alexandru, Marko Attila si Catalin Teodorescu.

Alte trei dosare privind despagubiri care ar fi fost acordate ilegat de ANRP au fost instrumentate de procurorii DNA si sunt deja trimise in judecata.

Sursa foto: Mediafax Foto

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Legal Business »Citeste si
Efectele falimentului RADET. Ce trebuie sa faca Primaria si Guvernul?