Emil Boc a fost citat in calitate de martor intr-un dosar privind despagubiri ilegale acordate de ANRP. Primarul municipiului Cluj Napoca a ajuns la DNA pentru a da declaratii.

In urma sosirii la DNA, Emil Boc nu a precizat despre ce dosar este vorba, acesta a declarat doar ca a fost chemat de procurori pentru a da o declaratie in calitate de martor, conform News.ro

Surse judiciare au declarat ca Emil Boc a fost citat intr-un dosar privind despagubiri ilegale acordate de Autoritatea Nationala pentru Restituirea Proprietatilor (ANRP).

Catalin Predoiu, fostul ministru al Justitiei, a fost si el citat la DNA

Saptamana trecuta a fost audiat la DNA si fostul ministru al Justitiei Catalin Predoiu, el a spus ca a dat o declaratie de martor in legatura cu procedura urmata la desemnarea unui reprezentant al Ministerului Justitiei intr-un grup de lucru interministerial.

Potrivit unor surse judiciare, procurorii l-au intrebat pe Predoiu despre modul in care a fost numita Alina Bica in Comisia pentru Stabilirea Despagubirilor din ANRP.

DNA a instrumentat in total cinci dosare care au vizat despagubirile ilegale si supraevaluate de la Autoritatea Nationala pentru Restituirea Proprietatilor. Trei dintre aceste dosare sunt deja trimise in judecata, iar in alte doua inca se fac cercetari.

Intr-unul dintre dosare de la DNA este vizata despagubirea ilegala primita de omul de afaceri Mihai Rotaru, actionar la CS Universitatea Craiova, pentru un teren supraevaluat cu peste 87 de milioane de lei. Mihai Rotaru i-ar fi cerut deputatul PNL Ioan Oltean sa intervina la fostul presedinte ANRP Crinuta Dumitrean pentru a primi despagubirea si i-ar fi dat in schimb 600.000 de euro, printr-un intermediar. Mita ar fi fost data intr-o biserica din Chitila, in 2010.

La momentul aprobarii despagubirii lui Mihai Rotaru, in Comisia Centrala pentru Stabilirea Despagubirilor din ANRP erau Crinuta Dumitrean, Sergiu Diacomatu, Remus Baciu, Rodica Constantinovici, Lacramioara Alexandru, Marko Attila si Catalin Teodorescu.
Alte trei dosare privind despagubiri care ar fi fost acordate ilegat de ANRP au fost instrumentate de procurorii DNA si sunt deja trimise in judecata.

Sursa foto: Mediafax Foto

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Legal Business »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Vasile Blaga este audiat la sediul Directiei Nationale Anticoruptie