Liviu Tudose, actualul sef adjunct al PCA Ploiesti, fostul sef al Politiei Prahova Viorel Dosaru si fostul sef al DGA Prahova Constantin Ispas au fost adusi cu mandat, miercuri, la DNA Ploiesti, in dosarul vizand magistrati, politisti si politicieni prahoveni, in timp ce procurorul Aurelian Mihaila nu a fost gasit la domiciliu.

Primul adus la DNA Ploiesti a fost Constantin Ispas, fostul sef al Directiei Generale Anticoruptie, ulterior la sediul DNA Ploiesti ajungand, flancat de doi ofiteri DNA, procurorul Liviu Tudose, urmat de fostul sef al Politiei Prahova Viorel Dosaru. In schimb, procurorul Aurelian Mihaila, fost sef adjunct al PCA Ploiesti, pentru care CSM a dat aviz privind retinerea si arestarea preventiva, nu a fost gasit la locuinta sa, el transmitand ca se va prezenta singur in fata porocurorilor, anunta News.ro.

Potrivit unor surse judiciare, adjunctul sefului Parchetului Curtii de Apel Ploiesti, procurorul Liviu Tudose, este suspectat de luare de mita si furnizare de informatii confidentiale, mita constand, conform surselor citate, in obtinerea unor functii importante. Procurorul Aurelian Mihaila, fostul sef adjunct al PCA Ploiesti, este suspectat de infractiunea de cercetare abuziva si furnizare de informatii confidentiale.

In acelasi dosar, fostul sef al Politiei Prahova Viorel Dosaru, care intre 16 februarie si 3 martie a detinut si functia de subsecretar de stat in Ministerul de Interne, este suspectat de doua infractiuni de luare de mita, furnizare de informatii nedestinate publicitatii si favorizarea faptuitorului. De asemenea, fostul sef al DGA Prahova Constantin Ispas este suspect in acelasi dosar, fiind acuzat de luare de mita si furnizare de informatii nedestinate publicitatii.

Trei dintre cei patru, respectiv Mihaila, Dosaru si Ispas, au fost cercetati in urma cu cativa ani, fiind suspectati ca, folosindu-se de functiile importante pe care le detineau in Politie si parchete, impreuna cu alti procurori si politisti prahoveni, ar fi protejat interesele lui Razvan Alexe, un apropiat al conducerii PSD Prahova de la acea vreme.

Treisprezece persoane au fost cercetate in 2013 intr-un dosar instrumentat de procurorul Lucian Papici, iar dupa cateva luni de cercetari si dupa 30 de zile in care telefoanele procurorilor, politistilor si politicienilor au fost interceptate, Papici a clasat dosarul, considerand ca faptele nu exista. Ulterior, dupa ce Razvan Alexe, care ar fi beneficiat de protectia magistratilor si a politistilor, a ajuns la DNA in calitate de suspect in mai multe dosare, procurorii au cerut Inaltei Curti de Casatie si Jusititie redeschiderea dosarului clasat de Papici, instanta suprema aproband acest lucru.

Audierile in acest dosar au fost reluate in urma cu aproximativ doua saptamani, cand mai multi sefi din Politie au fost chemati ca martori in fata procurorilor DNA Ploiesti.

Sursa foto: Mediafax

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri