Fostul premier Victor Ponta a ajuns, joi dupa-amiaza, la sediul DNA Ploiesti, unde a fost citat ca martor in dosarul in care este pus sub urmarire penala cumnatul sau, Iulian Hertanu, transmite corespondentul Mediafax.

Victor Ponta a venit in jurul orei 13.00 la DNA Ploiesti si a intrat in sediu fara sa faca declaratii jurnalistilor. Fostul premier urmeaza sa fie audiat ca martor in dosarul in care cumnatul sau, omul de afaceri Iulian Hertanu, este pus sub urmarire penala pentru constituire de grup infractional organizat, evaziune fiscala si deturnare de fonduri europene in cadrul contractului incheiat cu SC Hidro Prahova pentru extinderea canalizarii din orasul Comarnic, din judetul Prahova, scrie Mediafax.

Surse judiciare declarau ca Victor Ponta a fost citat de procurorii DNA Ploiesti pentru a fi audiat ca martor in dosarul Hidro Prahova. In acest dosar sunt cercetati sub control judiciar Iulian Hertanu, deputatul Vlad Cosma, seful Consiliului Judetean (CJ) Prahova, Mircea Cosma, deputatul Sebastian Ghita, directorul de productie al Hidro Prahova, Virgiliu Iuliu Roman, omul de afaceri Liviu Munteanu, dar si fostul consilier judetean Mihail Coman.

In 18 februarie, Iulian Hertanu, cumnatul premierului Victor Ponta, a fost arestat preventiv, alaturi de omul de afaceri Vladimir Ciorba, in dosarul vizand fraudarea de fonduri europene pentru lucrari de canalizare la Comarnic, executate de firma sa, SC Grossman Engineering Group. In 23 aprilie, Iulian Hertanu a fost plasat in arest la domicliu, in urma unei decizii a instantei supreme. Ulterior, el a fost pus sub control judiciar.

Potrivit anchetatorilor, Virgiliu Roman, Sebastian Ghita, Vlad si Mircea Cosma au sprijinit grupul infractional din care facea parte Iulian Hertanu ca sa acceseze si sa primeasca fonduri europene in cadrul contractului de extindere a retelei de canalizare din orasul Comarnic, proiect in valoare de aproape zece milioane de euro.

Citeste si:
Zi grea pentru familia Ponta: mama premierului, audiata la DNA
Zi grea pentru familia Ponta:...

Procurorii sustin ca, in perioada 2011 - 2015, presedintele Consiliului Judetean Prahova, Mircea Cosma, fost presedinte al filialei judetene a PSD, a facut demersuri (interventii pentru numirea in functii a unor persoane, obtinerea de informatii confidentiale - activitati derulate direct sau prin intermediul consilierilor sai personali) la functionari ai SC Hidro Prahova si a exercitat presiuni (amenintari cu privire la inlocuirea din functie) asupra directorului general al societatii, pentru ca acestia sa atribuie ilegal asocierii SC Grossmann Engineering Group SRL - SC Euroconstruct Trading 98 SRL contractul de lucrari pentru extinderea retelei de canalizare in orasul Comarnic. De asemenea, Mircea Cosma a facut presiuni pe durata derularii contractului pentru prelungirea termenelor de executie si efectuarea ilegala de plati.

Sursa foto: Mediafax Foto

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Politic »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Marile fiefuri PSD, afectate de problemele penale ale liderilor