PROIECT: Defaimarea tarii sau a natiunii romane va fi pedepsita cu inchisoarea

Defaimarea tarii sau a natiunii romane prin manifestari publice ar putea fi pedepsita, conform unui proiect depus la Senat, cu inchisoarea. Proiectul a fost depus de un grup de parlamentari PSD, PC si UNPR.

Infractiunea de "defaimare a tarii sau a natiunii"" ar putea fi reintrodusa de initiatorii proiectului, aceasta infractiune ar urma sa fie pedepsita cu inchisoarea de la 6 luni la 3 ani, conform Mediafax.

Evenimentele care au avult loc la Targu Secuiesc de 1 decembrie 2015, faptul ca tot mai multi cetateni de alte etnii considera Ziua nationala a Romaniei ca zi de doliu sau ca personaje istorice au fost spanzurate simbolic, ar fi fost principalele motive invocate de initiatorii proiectului.

''Aceste manifestari secesioniste si iredentiste, aceste instigari la crima de leznatiune nu fac parte din sfera dreptului la libera expresie, ci pot fi considerate acte pregatitoare care pun in pericol securitatea nationala. (...) Suntem in situatia in care Codul Penal al Romaniei pedepseste infractiuni cu un pericol social foarte redus cum este «abuzul de incredere» in timp ce crimele de leznatiune sunt pedepsite cu o banala amenda contraventionala'', argumenteaza initiatorii.

Sursa foto: bikeriderlondon / Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Legal Business »Setari Cookie-uri