Morsi a facut apel catre "toti egiptenii sa participe la un referendum privind proiectul de Constitutie sambata, 15 decembrie", dupa ce presedintele comisiei constituante i-a inmanat proiectul legii fundamentale in cadrul unei ceremonii oficiale la Cairo, scrie Mediafax.

"Proiectul Constitutiei exprima obiectivele revolutiei" care l-a obligat pe Hosni Mubarak sa paraseasca puterea in februarie 2011, dupa 30 de ani la conducerea tarii, a adaugat Morsi.

Presedintele a facut apel catre toti egiptenii care sunt pentru sau impotriva proiectului sa mearga sa se pronunte: "Prin noi toti se construieste natiunea.
Democratia inseamna participare. Invit toti cetatenii sa examineze cu atentie obiectivele acestui proiect".

"Reinnoiesc invitatia de a porni o dezbatere nationala serioasa si sincera pe tema problemelor natiunii pentru a pune capat perioadei de tranzitie cat ma rapid posibil si sa ne protejam democratia incipienta", a continuat acesta.

Citeste si:

Comisia constituanta a votat proiectul de Constitutie in noaptea de joi spre vineri.

Textul, aparat de islamisti, este criticat de laici, liberali si comunitatea crestina care il acuza mai ales de subminarea libertatilor religioase si de expresie.

Sursa foto: Jonathan Rashad via Flickr