"Trebuie sa fim mai decisi in lupta cu teroristii. Nu putem avea nici un fel de intelegere fata de cei care au aratat inca o data ca nu au nici o limita si nu se dau in laturi de la nici o atrocitate. Si francezii si noi toti, cei care credem ca umanitatea are sanse sa se apere de abominabilul terorist si sa dainuiasca, suntem datori sa strangem randurile, sa fim deplin solidari si decisi sa ducem aceasta lupta atata timp cat va fi nevoie", scrie Motoc, pe Facebook.

Ministrul transmite condoleante familiilor victimelor atacului de joi noapte.

"Un gand pios pentru cei secerati ieri pe faleza din Nisa, profunda compasiune pentru familiile si toti cei dragi lor. Frantei si francezilor, taria de a trece peste un nou atac barbar, de data aceasta lovind si mai puternic in valorile profund umaniste pe care Franta le proiecteaza in lume cu fiecare 14 iulie", mai scrie Mihnea Motoc.

Bilantul atacului de la Nisa, unde un camion a intrat in multimea care urmarea artificiile de Ziua Nationala a Frantei, joi noapte, a ajuns la 84 de morti si 18 de raniti in stare critica. Primarul din Nisa, Christian Estrosi, a confirmat ca soferul camionului care a intrat in multime a si tras asupra oamenilor. Autoritatile au descoperit armament greu in camion, a declarat presedintele regiunii Provence-Alpes-Cote d'Azur, citat de AFP. Hollande a calificat atacul de la Nisa drept un act terorist.

Sursa foto: AgerpresFoto