Femeia de cetatenie romana, disparuta dupa atacul de joi de la Nisa si al carei copil minor a fost identificat sambata, a fost gasita de autoritati intr-un spital din orasul francez, fiind in stare grava, dar stabila, informeaza MAE, in timp ce sotul ei este dat in continuare disparut, scrie News.ro.

"In continuarea comunicarilor referitoare la atacul de la Nisa si a situatiei celor doi cetateni romani dati disparuti, Ministerul Afacerilor Externe informeaza ca mama minorului a fost identificata la un spital din Nisa. Potrivit medicilor, starea de sanatate a mamei minorului este destul de grava, dar stabila", se arata intr-un comunicat al MAE.

Demersurile au fost realizate cu sprijinul ambasadorului Romaniei in Franta aflat la fata locului si al reprezentantului Consulatului General al Romaniei la Marsilia. Reprezentantii misiunilor diplomatice romane din Franta mentin legatura cu personalul medical si vor monitoriza evolutia starii de sanatate.

Ministerul Afacerilor Externe anunta ca in acest moment continua cautarile pentru sotul ei, despre care nu exista inca informatii."Verificarile cu privire la situatia celuilalt cetatean roman dat disparut continua. Reamintim faptul ca operatiunile de identificare a tuturor victimelor de catre autoritatile franceze nu au fost finalizate", precizeaza institutia.

Sambata a fost gasit, intr-un spital din Nisa, si copilul familiei, care este internat tot intr-un spital din oras, fiind ranit, dar cu o evolutie buna, potrivit medicilor. MAE a anuntat sambata ca situatia unei familii cu un copil minor, care s-ar fi aflat joi in timpul atacului in zona Nisa, nu este clara, ei nefiind localizati, existand informatia cu privire la un copil care se afla internat intr-un spital pediatric din Nisa, care ar putea fi cel cautat de autoritati.

Citeste si:
Coronavirus: Primul deces raportat in Franta. La cat a ajuns...
Coronavirus: Primul deces...

Pe pagina de Facebook SOS Nisa au fost postate, inca de joi, imagini cu persoane care inca sunt disparute, in urma atentatului. Printre aceste mesaje apare si unul legat de ”o familie de romani care traiesc in Austria, si care nu au maid at nicio veste prietenilor.

Cei care au postat anuntul cer sa fie contactati, daca cineva are informatii despre cei doi. La comentarii, cateva persoane din Romania au publica mesaje in care spun ca la spitalul Lenval a fost gasit copilul celor doi romani, insa nu se stie inca nimic despre cei doi parinti.

Informatia de pe SOS Nisa a fost preluata si de publicatia Daily Mail Online, care vorbeste despre copii disparuti si despre altii aflati in spitale, si care nu sunt cautati de nimeni. Pana in acest moment, existau informatii cu privire la doi cetateni romani care au fost raniti in urma atacului comis la Nisa, sot si sotie, din Buzau. Sotul a fost externat.

Citeste si:
Romanul infectat cu coronavirus si internat in Japonia se simte bine
Romanul infectat cu...

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Social »Citeste si
Roman suspectat de coronavirus, renegat de familie: Nu a mai fost primit acasa
Setari Cookie-uri