Mai multe amendamente aduse OUG nr.4/2016 au fost adoptate de catre deputati, eliminand din randul sanctiunilor dispuse in caz de plagiat retragerea calitatii de conducator de doctorat, a titlului didactic universitar sau a gradului de certcetare, retrogradare si desfacerea contracului de munca.

Astfel, au fost abrogate mai multe literele ale articolului 324, care stipulau sanctiuni pentru coordonatorii de doctorate, precum:

-retragerea calitatii de conducator de doctorat sau a atestatului de abilitare
-retragerea titlului de doctor
-retragerea titlului didactic universitar sau a gradului de cercetare ori retrogradarea
-destituirea din functia de conducere din institutia de invatamant superior
-desfacerea disciplinara a contractului de munca

Deputatii au decis ca pentru "abaterile de la buna conduita in cercetare - dezvoltare", a personalului din cadrul institutiilor de invatamant superior, "constate si dovedite", sa fie aplicate santiuni precum: avertismentul scris, retragerea si/sau corectarea tuturor lucrarilor publicate prin incalcarea regulilor de buna conduita si interzicerea pentru perioada determinata, a accesului la finantarea din fonduri publice destinata cercetarii -dezvoltarii, conform Mediafax.

Modificarile aduse la OUG nr. 4/2016, data de ministrul Educatiei Adrian Curaj - care prevedea initial ca diploma de doctor inceteaza sa mai produca efecte juridice, din momentul comunicarii dispozitiei de retragere a titlului - au fost aduse de deputatii din Comisia pentru invatamant, stiinta, tineret si sport.

Legea pentru aprobarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr.4/2016 privind modificarea si completarea Legii educatiei nationale nr.1/2011 a fost adoptata cu 216 voturi "pentru" si niciun vot impotriva, Camera Deputatilor fiind prima camera sesizata.

Sursa foto: Mediafax Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri