Euro Insol castiga definitiv procesul cu Alpiq Romindustries

Recursul facut de Alpiq Romindustries impotriva deciziei prin care Tribunalul Bucuresti i-a respins traderului contestatia impotriva masurii administratorului judiciar Euro Insol de denuntare a contractului de vanzare a energiei electrice a fost respins de catre CAB.

Alpiq Romindustries a mai pierdut un proces cu Hidroelectrica in luna februarie, cand, prin sentinta 1040 din 12 februarie 2016, pronuntata de Tribunalul Bucuresti in dosarul 36549/3/2012, i-au fost respinse despagubiri de 527.790.918,03 lei, conform Mediafax.

Administratorul judiciar Euro Insol a luat masura denuntarii contractului incheiat cu Alpiq Romindustries, constatand ca acest contract a generat doar in perioada 2006 – 31 Mai 2012 o pierdere de aproximativ 422.034.773 lei, potrivit raportului privind cauzele care au condus la starea de insolventa a companiei.

Din energia disponibilizata prin denuntarea acestui contract, Hidroelectrica a obtinut in perioada august 2012 – decembrie 2015 venituri suplimentare de peste 220 milioane lei.

Euro Insol si Hidroelectrica au fost aparate in instanta de avocatii de la Borza si Asociatii, respectiv Stanescu, Milos, Dumitru & Asociatii. Alpiq Romindustries a fost reprezentata de avocatii de la casa de avocatura Schoenherr.

Citeste si:
Doi furnizori de energie cu preţul cel mai mic au oferit informaţii...
Call-center-ul Hidroelectrica...

Sursa foto: bikeriderlondon / Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Legal Business »Setari Cookie-uri