Hidroelectrica poate iesi din insolventa pana la finalul lunii, in conditiile in care Tribunalul Bucuresti a respins miercuri ultima contestatie formulata de fostii parteneri ai companiei, respectiv a firmei Alpiq RomIndustries, a anuntat administratorul judiciar, citat de Mediafax.
"Tribunalul Bucuresti a respins ieri (miercuri, n.r.) si contestatia utimului trader de energie Alpiq RomIndustries. Contestatia a fost formulata impotriva masurii administratorului judiciar Euro Insol de neinscriere in tabelul creantelor a sumei de 527 milioane lei solicitata de Alpiq RomIndustries cu titlu de daune pentru denuntarea de catre administratorul judiciar a contractului de vanzare-cumparare energie electrica nr. 39 din 29.11.2004 incheiat cu Hidroelectrica. Pe 10 Aprilie 2013 Tribunalul Bucuresti a respins si contestatia Alpiq RomEnergie prin care solicita daune de 719 milioane lei", se arata intr-un comunicat al administratorului judiciar.
Astfel, toate cele 75 de contestatii au fost solutionate, ceea ce permite administratorului judiciar Euro Insol inregistrarea la Tribunalul Bucuresti a tabelului definitiv al creantelor impotriva debitoarei Hidroelectrica si ulterior a planului de reorganizare.
"Ramane fezabil termenul de 26 iunie 2013 privind iesirea Hidroelectrica din insolventa", se mentioneaza in comunicat.
Valoarea creantelor revendicate de cei 381 creditori insumeaza 5,4 miliarde de lei, din care 3,5 miliarde de lei au fost recunoscute de catre administratorul judiciar. Suma de 1,1 miliarde lei a fost respinsa, iar 800 milioane de lei au fost admise sub conditia prezentarii unor documente justificative suplimentare. Un numar de 75 de creditori carora li s-au respins creantele au formulat contestatii la tabelul preliminar intocmit de administratorul judiciar. Valoarea creantelor care fac obiectul acestor contestatii este de 1,9 miliarde lei.
Principala cauza a insolventei Hidroelectrica o reprezinta incheierea contractelor bilaterale cu traderii de energie electrica prin care societatea a fost prejudiciata cu peste 1,1 miliarde euro. Contractul incheiat cu Alpiq RomIndustries a prejudiciat Hidroelectrica in perioada 1 ianuarie 2006 - 31 mai 2012 cu 422 milioane lei, iar contractul incheiat cu Alpiq RomEnergie si derulat in perioada 1 ianuarie 2008 - 31 mai 2012 a generat pierderi companiei de stat de 427 milioane lei, mentioneaza compania.
Tot miercuri, Tribunalul Bucuresti a respins si contestatia formulata de Alpiq RomIndustries impotriva masurii administratorului judiciar Euro Insol de denuntare a contractului de vanzare-cumparare energie electrica din 29.11.2004 incheiat cu Hidroelectrica.
Compania Hidroelectrica a intrat in insolventa in luna iunie a anului trecut.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri