DNA: Constantin Nita, fostul ministru al Energiei, cercetat sub control judiciar pe cautiune

Constantin Nita, fostul ministru al Energiei, in prezent deputat PSD, este cercetat sub control judiciar pe cautiune, 150.000 de lei este suma stabilita de procurori, anunta DNA.

.Deputatul PSD Constantin Nita, fost ministru al Energiei, s-a prezentat luni, la sediul DNA, pentru a i se aduce la cunostinta faptul ca s-a inceput urmarirea penala pe numele sau pentru trafic de influenta. Procurorii au dispus si masura preventiva a controlului judiciar pe cautiune in cazul parlamentarului, suma stabilita fiind de 150.000 de lei, conform Mediafax.

"In cursul anului 2013, Nita Constantin, deputat in Parlamentul Romaniei si, la data faptei, ministru al Energiei, i-a solicitat unui om de afaceri (denuntator) un comision de 5% din valoarea unui contract incheiat de societatea comerciala a acestuia cu primaria unui municipiu. Comisionul a fost pretins de Nita Constantin in schimbul exercitarii influentei sale asupra primarului de municipiu si a promisiunii ca interveni pe langa acesta pentru a-l determina sa agreeze semnarea si buna derulare a contractului cu firma omului de afaceri", transmite DNA printr-un comunicat de presa.

Comisionul de 5% din valoarea contractului insemna aproximativ 3,4 milioane de lei , bani pe care i-ar fi solicitat atat cash cat si printr-un contract de consultanta fictiv, incheiat de omul de afaceri cu o persoana apropiata lui Constantin Nita, sustin procurorii.

Ce suma a primit Constantin Nita

In luna iulie a anului 2013, Constantin Nita ar fi primit 30.000 de euro de la omul de afaceri, la un restaurant cu specific libanez, dintr-un hotel din Bucuresti. De asemenea, prin intermediul contractului fictiv, "reprezentantii omului de afaceri au remis firmei indicate de Nita Constantin suma totala de 303.118 lei, in transe lunare, in perioada mai 2013-iunie 2014", explica DNA.

Citeste si:
Fostul ministru Constantin Nita, condamnat la 4 ani de inchisoare
Fostul ministru al Energiei...
Citeste si:
Cum te afecteaza coronavirusul, in functie de afectiunile de care...
Cum te afecteaza...

"Sumele au fost folosite, in mare parte, pentru diverse cheltuieli ale organizatiei judetene de partid, la solicitarea lui Nita Constantin", mai arata procurorii.

In luna aprilie, cand i-a expirat mandatul la conducerea PSD Brasov, Constantin Nita, s-a retras din viata politica, anuntand ca nu va mai candida pentru un mandat de deputat in viitorul Parlament.

Sursa foto: Mediafax Foto

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Legal Business »Setari Cookie-uri