Nita anuntase deja inca de anul trecut ca nu va mai candida pentru un mandat in Parlament, si nici pentru conducerea filialei PSD Brasov. Constantin Nita nu si-a motivat in vreun fel decizia, demisia sa devenind executiva din 4 aprilie.

Comitetul Executiv al PSD Brasov se va intruni pentru a desemna, interimar, un presedinte.

"Doresc sa le multumesc colegilor din Organizatia Judeteana Brasov alaturi de care am lucrat in acesti ani. Mi-am dorit, prin activitatea mea de-a lungul timpului, ca deputat, ministru al IMM-urilor, ministru al Energiei sau ministru al Economiei sa contribui la promovarea unor proiecte care sa-i asigure Romaniei o pozitie favorabla pe plan extern, dar si o dezvoltare in beneficiul companiilor romanesti, a romanilor in special. De asemenea, multumesc tuturor colaboratorilor externi – reprezentanti ai diferitelor institutii si asociatii, ai mediului de afaceri, ai presei nationale si locale“, a fost anuntul lui Constantin Nita in momentul in care si-a anuntat demisia.

Constantin Nita a condus filiala PSD Brasov incepand cu anul 1997 si pana in prezent. In prezent, el este deputat de Brasov tot din partea PSD. Nita a fost ministru al IMM-urilor si ministru al Economiei.

Sursa foto: Mediafax Foto