Omul de afaceri Cristian Burci, administratorul special Denisa Turcu si alte 7 persoane sunt vizate de ancheta procuroriile DIICOT care au desfasurat patru perchezitii la in Bucuresti si in comunele Chiajna si Corbeanca din judetul Ilfov, potrivit News.ro.

"Se efectueaza cercetari fata de 9 persoane, pentru savarsirea infractiunilor de constituirea unui grup infractional organizat, abuz in serviciu, delapidare, evaziune fiscala, instigare la delapidare cu consecinte deosebit de grave in forma continuata, instigare la abuz in serviciu cu consecinte deosebit de grave, spalare de bani in forma continuata, instigare la evaziune fiscala”, au declarat surse judiciare.

Perchezitii se fac si in redactia Adevarul.

Surse judiciare au aratat ca activitatea infractionala pe care o suspecteaza procurorii dateaza din 2006 si a continuat pana in prezent. Prejudiciul din delapidare se ridica la 7.099.000 euro si 3.811.756 lei. De asemenea, prin introducerea in circuitele comerciale, membrii grupului ar fi spalat sumele de bani, care proveneau din infractiuni, in cuantum de 18.099.000 euro si 3.811.756 lei. In total, prin aceste operatiuni fictive, membrii grupului au creat un prejudiciu statului roman in de 25.646.825 lei, mai arata sursele citate.
La sediul biroului teritorial Olt al DIICOT ar urma sa fie duse, in urma perchezitiilor, 12 persoane.

Sursa foto: Mediafax Foto