28 de alesi locali au fost descoperiti de Agentia Nationala de Integritate, dintre care cinci primar, zece viceprimari, 12 consilieri locali si un consilier judetean se afla in stare de incompativilitate sau in conflict de interese, se arata intr-un comunicat al ANI.

Agentia Nationala de Integritate a constat in cazul a 20 de persoane faptul ca se afla in stare de incompatibilitate. Printre ei se afla si Ilie Fartat, primarul orasului Horezu, conform News.ro

”S-a aflat in stare de incompatibilitate in perioada 26 iulie 2012-1 martie 2016, intrucat a detinut simultan cu functia de primar si functia de membru in Consiliile de Administratie al Liceului ”Constantin Brancoveanu” din Horezu (in perioada 10 septembrie 2012-20 septembrie 2013) cat si al Spitalului Orasenesc din Horezu (in perioada 26 iulie 2012-1 martie 2016), participand la sedintele consiliilor si semnand procesele-verbale de sedinta aferente”, sustine Agentia.

Vasile Sofron, viceprimarul din Salsig (jud. Maramures), este acuzat de conflict de interese administrativ si penal si infractiuni asimilate faptelor de coruptie intrucat a votat in consiliul local pentru inchirierea pasunii comunale, iar ulterior primaria a inchiriat-o unei asociatii al carei presedinte al Consiliului Director era Sofron.

Primarul din Vidra (jud. Neamt), Nica Micu, si cel din Lisa (jud. Teleorman), Daniel Savu Bacanu, sunt acuzati de conflict de interese de natura penala, iar in cazul unui consilier local din Piatra Neamt, Neculai Timaru, ANI a constatat conflict de interese atat penal, cat si admnistrativ. In cazul a cinci alesi locali, ANI a intocmit rapoarte de conflict de interese de natura administrativa.

Sursa foto: tankist276 / Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Legal Business »Citește și
COVID-19| Cum putem limita expunerea personalului implicat în operațiuni vamale?
Setari Cookie-uri