Valeriu Zgonea, presedintele Camerei Deputatilor, a ajuns la DNA, el precizand ca nu stie in ce dosar a fost citat. El a afirmat ca va face declaratii dupa intalnirea cu procurorii. Potrivit unor surse judiciare, Valeriu Zgonea este martor in dosarul Liei Olguta Vasilescu, conform News.ro

Presedintele Camerei Deputatilor a intrat in sediul DNA la ora 10.45. Primarul Craiovei, Lia Olguta Vasilescu, este acuzata ca si-a folosit influenta ca vicepresedinte al PSD Dolj pentru a obtine sponsorizari de la oameni de afaceri pentru campania electorala din 2012 si ca a primit apoi mita in calitate de primar.

Olguta Vasilescu a scapat de arestul la domiciliu, pe 6 aprilie, dupa ce Curtea de Apel Bucuresti i-a admis contestatia, fara sa dispuna vreo alta masura impotriva ei.

Judecatorul Constantin Luchian Constantinescu de la Curtea de Apel Bucuresti a hotarat ca Lia Olguta Vasilescu poate fi cercetata in stare de libertate, dupa ce Tribunalul Bucuresti decisese, pe 31 martie, plasarea in arest la domiciliu a primarului Craiovei.

Potrivit DNA, in cursul anului 2012, cu prilejul campaniei electorale pentru alegerea primarului municipiului Craiova, mai multi oameni de afaceri au fost determinati de candidatul Lia Olguta Vasilescu, personal sau prin intermediul unor persoane din echipa de campanie, sa faca diverse sponsorizari. In scopul obtinerii acestor foloase, ea s-ar fi folosit de influenta pe care o avea asupra oamenilor de afaceri, in calitatea sa de vicepresedinte al organizatiei judetene a unui partid politic.

Astfel, Vasilescu ar fi primit ”donatii” in valoare de 135.907 euro, constand in realizarea de materiale electorale, dar si pentru organizarea unor spectacole in sustinerea campaniei.

Intr-un context diferit, in cursul anului 2014, Lia Olguta Vasilescu, aleasa primar al Craiovei, ar fi pretins si primit de la mai multi oameni de afaceri, pentru si printr-o asociatie non profit, cu titlu de mita, suma totala de 544.209 lei, in legatura cu indeplinirea unor acte ce intrau in indatoririle sale de serviciu, mai sustine DNA.

Membru PSD din 2007, presedinte al organizatiei municipale PSD Craiova, precum si vicepresedinte al PSD la nivel national, Lia Olguta Vasilescu anuntase inca de la sfarsitul anului trecut ca va candida pentru un nou mandat, iar sondajele de opinie realizate atat de PSD, cat si de catre contracandidatii sai o indicau castigatoare.

Sursa foto: agerpresfoto

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Legal Business »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Dragnea ramane incarcerat: Inalta Curte a respins recursul