Aparatura medicala, subiectul mai multor perchezitii din Bucuresti si Ilfov. Procurorii DNA au desfasurat 13 actiuni la Institutul Fundeni, Institutul de Oncologie, Spitalul "Bagdasar-Arseni", Spitalul "Alexandru Obregia", la firme si la mai multe persoane suspectate de fapte de coruptie legate de contracte de achizitii publice pentru aparatura medicala, prejudiciul estimat de anchetatori pana in prezent fiind de 2,6 milioane de euro, potrivit unor surse judiciare.

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie fac verificari intr-o cauza penala ce vizeaza suspiciuni privind realizarea unor infractiuni de coruptie si asimiliate celor de coruptie, savarsite in perioada 2008-2016, se arata intr-un comunicat de presa al DNA, conform News.ro

Potrivit sursei citate, in aceasta cauza, procurorii fac joi 13 perchezitii in Bucuresti si judetul Ilfov, din care patru la institutii publice, iar restul la sediile unor societati comerciale si la domiciliile unor persoane.

Surse judiciare au declarat, pentru News.ro, ca institutiile publice unde au loc perchezitii sunt:

  • Institutului Clinic Fundeni
  • Institutul Oncologic “Alexandru Trestioreanu”
  • Spitalul Clinic de Urgenta “Bagdasar-Arseni”
  • Spitalul Clinic de Psihiatrie "Alexandru Obregia”
  • Sursele citate au precizat ca ancheta vizeaza contracte de achizitii publice pentru aparatura medicala

Prejudiciu de 2,6 milioane de euro

Prejudiciul estimat de anchetatori in acest caz este, pana in prezent, de aproximativ 2,6 milioane de euro, potrivit surselor judiciare. In august 2014, Spitalul Judetean de Urgenta Braila a luat de la Hexi Farma dezinfectanti in valoare de 115.000 lei, iar o luna mai tarziu a incheiat cu Hexi Pharma un contract de antiseptice pentru maini de 2,9 milioane de lei.

Aceeasi situatie a fost si la Valcea si Targu Mures. In septembrie 2014, Spitalul Judetean de Urgenta achizitioneaza de la Hexi Farma detergent dezinfectant in valoare de 96.000 de lei, iar in octombrie 2014, a incheiat un contract tot pe detergent dezinfectant in valoare de 1,2 milioane de lei pe Hexi Pharma.

Cronologic, ultimul spital care a parafat cu ambele firme este Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Targu Mures. In noiembrie 2014, Spitalul din Mures a achizitionat antiseptic Povidon iodine 7,5% sapun 1000 ml/flacon, la o valoare totala de 336.000 lei fara TVA (75.944,22 euro) de la Hexi Farma. In decembrie 2015, acelasi spital incheie un acord cadru de 4.460.000 de lei (1 milion de euro) cu Hexi Pharma.

Abia acum o saptamina, Hexi Farma si-a suspendat activitatea.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri