Hexi Farma nu apare in lista publicata publicata de catre Ministerul Sanatatii in legatura cu achitiziile de biocide din 2015, chiar daca Hexi Farma a avut 42 de contracte in valoare de 1,36 milioane de lei, in perioada 2007-20015. Nici Agentia pentru Agenda Digitala a Romaniei, care administreaza SEAP, a facut publice contractele de achizitii din perioada 2011-2015, nici de aceasta data Hexi Farma neregasindu-se in lista, conform News.ro

"Ce n-a descoperit statul roman nici macar la sapte saptamini de la declansarea scandalului. Dupa binecunoscuta formula adidas si adibas, Dan Condrea detinea Hexi Pharma, dar si Hexi Farma! Ambele firme au acelasi sediu social: Bucuresti, Strada Floare Rosie", scriu jurnalistii, remarcand ca la acea adresa este apartamentul unde a locuit tatal lui Dan Condrea, fondatorul afacerii Hexi.

Cine sunt proprietarii Hexi Farma

Hexi Farma a fost inregistrata la Registrul Comertului pe 5 noiembrie 2004, iar proprietari sunt Dan Condrea (70%) si fosta sotie Laura Georgescu (30%). Dupa despartirea celor doi, Condrea, care, potrivit fostei sotii, a deposedat-o de "bani, carduri si alte proprietati”, a folosit firma cum a vrut, impingand Hexi Farma in contracte cu statul, in paralel cu Hexi Pharma.

Imputernicita a devenit Felicia Bica, contabila lui Condrea si sora fostei sotii, cu care se afla acum in relatii glaciale, scrie tolo.ro.

Jurnalistii spun ca, desi Hexi Farma ar aparea la o cautare in SEAP, este usor de crezut ca este doar o greseala si ca este vorba tot de Hexi Pharma, mai ales ca ambele firme au aceeasi adresa. Este probabil ca la fel sa fi gandit si autoritatile.

”Nu am stiut ca exista o firma care livra aceleasi dezinfectante diluate si care se numeste Hexi Farma. Am o singura amintire stranie: la un moment dat, in fabrica ne-au dat halate cu Farma, scris cu ”F”. Am crezut ca e o eroare de scriere”, spune o sursa din Hexi Pharma.

Citeste si:

Spitalul Judetean de Urgenta Braila a incheiat contracte cu ambele firme

Condrea participa la licitatii cu ambele firme, astfel incat sunt spitale care le-au avut ca furnizori pe amandoua. In august 2014, Spitalul Judetean de Urgenta Braila a luat de la Hexi Farma dezinfectanti in valoare de 115.000 lei, iar o luna mai tarziu a incheiat cu Hexi Pharma un contract de antiseptice pentru maini de 2,9 milioane de lei.

Aceeasi situatie a fost si la Valcea si Targu Mures. In septembrie 2014, Spitalul Judetean de Urgenta achizitioneaza de la Hexi Farma detergent dezinfectant in valoare de 96.000 de lei, iar in octombrie 2014, a incheiat un contract tot pe detergent dezinfectant in valoare de 1,2 milioane de lei pe Hexi Pharma.

Cronologic, ultimul spital care a parafat cu ambele firme este Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Targu Mures. In noiembrie 2014, Spitalul din Mures a achizitionat antiseptic Povidon iodine 7,5% sapun 1000 ml/flacon, la o valoare totala de 336.000 lei fara TVA (75.944,22 euro) de la Hexi Farma. In decembrie 2015, acelasi spital incheie un acord cadru de 4.460.000 de lei (1 milion de euro) cu Hexi Pharma.
Abia acum o saptamina, Hexi Farma si-a suspendat activitatea.

Sursa foto: agerpresfoto