Dosarul Hexi Pharma este in continua desfasurare, oficili din Politia Romana au anuntat ridicarea mai multor documente de la Asociatia de Acreditare din Romania - RENAR, de la Spitalul de Boli Infectioase "Victor Babes", Institutul Oncologic Bucuresti si Spitalul de Arsi, precum si de la sediul din Mogosoaia al firmei Hexi Pharma.

Scandalul dezinfectantilor continua. Este a doua zi consecutiva in care politistii ridica documente de la cele trei spitale din Capitala, documente ce vizeaza relatiile comerciale cu firma Hexi Pharma. Anchetatorii vor ridica in continuare documente legate de contracte pentru furnizarea de substante biocide incheiate de spitale cu alte societati, urmand sa se verifice daca s-a respectat legislatia privind achizitiile publice, conform NEws.ro

O echipa de politisti va merge joi la sediul RENAR pentru a lua mai multe documente, iar o alta echipa va ridica de la punctul de lucru al firmei Hexi Pharma din Mogosoaia alte acte cerute de procurori pentru a fi folosite in ancheta.

Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie a anuntat, in 13 mai, ca procurori ai Sectiei de urmarire penala si criminalistica au dispus efectuarea urmaririi penale fata de compania Hexi Pharma pentru infractiunea de "participatie improprie la infractiunea de zadarnicire a combaterii bolilor".

In cadrul anchetei, Parchetul instantei supreme a anuntat, marti, ca vor fi facute doua expertize, respectiv constatari tehnico-stiintifice asupra produselor Hexi Pharma.

Surse judiciare au declarat, pentru News.ro, ca mai multe probe recoltate din dezinfectantii oferiti spre vanzare de societatea Hexi Pharma au ajuns la Institutul Cantacuzino pentru a fi analizate stiintific de specialisti, in cadrul expertizelor dispuse de anchetatori.

Patronul firmei Hexi Pharma si mai multi angajati au fost audiati saptamana trecuta

Patronul firmei Hexi Pharma, Dan Condrea, pe directorul general Flori Dinu si mai multi angajati ai firmei au fost audiati saptamana trecuta. De asemenea, anchetatorii au facut, saptamana trecuta, noi verificari la sediul firmei si au sigiliat probe, cercetarile vizand atat zona de productie, cat si documentele societatii. La sediul IGPR au fost verificate calculatoarele si telefoanele directorului general al Hexi Pharma, Flori Dinu, si ale chimistului fabricii.

Procurorul general al Parchetului Inaltei Curti de Casatie si Justitie, Augustin Lazar, a declarat ca au fost impuse termene si se lucreaza intr-un ritm sustinut in dosarul dezinfectantilor folositi in spitale, iar expertizele care au fost dispuse la "un institut romanesc” vor avea valoare probatorie.

Judecatoria Sectorului 5 a hotarat, in 16 mai, ca Hexi Pharma sa nu poata incepe, timp de doua luni, procedura de dizolvare sau lichidare, sa nu instraineze activele, sa nu diminueze capitalul social si sa nu faca niciun fel de transferuri banesti sau plati, cu exceptia salariilor si a platilor la utilitati, in aceasta perioada fiind interzisa orice vanzare de produse biocide. Instanta a admis astfel cererea Parchetului Inaltei Curti de Casatie si Justitie (PICCJ) de suspendare a dizolvarii sau lichidarii firmei Hexi Pharma.

In urma acestei decizii, compania Hexi Pharma a renuntat, in 17 mai, la cererea de insolventa pe care a depus-o, pe 11 mai, la Tribunalul Bucuresti, instanta luand act de solicitarea firmei.

Sursa foto: Nomad_Soul / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri