Hexi Pharma nu poate obtine dizolvarea sau lichidarea, instanta a blocat aceste posibilitati pentru doua luni

Hexi Pharma nu poate incepe procedura de dizolvare sau lichidare a firmei, intrainarea activelor, diminuarea capitalului social si nici sa nu faca niciun fel de transferuri banesti sau plati, cu exceptia salariilor si a platilor la utilitati, in aceasta perioada fiind interzisa orice vanzare de produse biocide, a decis judecatoria Sectorului 5, conform News.ro

Instanta a admis astfel cererea Parchetului Inaltei Curti de Casatie si Justitie (PICCJ) de suspendare a dizolvarii sau lichidarii firmei Hexi Pharma, acuzata de participatie improprie la infractiunea de zadarnicire a combaterii bolilor.

Judecatorul a dispus ca, din 16 mai pana in 14 iulie inclusiv, Hexi Pharma sa aiba interdictie sa initieze procedura de dizolvare sau lichidare. Instanta a dispus, pentru aceeasi perioada, suspendarea procedurii de dizolvare sau lichidare, interdictia fuziunii, divizarii sau reducerii capitalului social, interzicerea instrainarii activelor, interzicerea platilor si transferurilor banesti, cu exceptia celor necesare pentru plata utilitatilor si a salariilor, interzicerea producerii si comercializarii de produse biocide.

Decizia nu este definitiva

Decizia nu este definitiva, dar este executorie, toate masurile dispuse trebuind sa fie aplicate de indata. Hexi Pharma poate contesta decizia in 24 de ore de la comunicare.

Cererea procurorilor PICCJ a fost inregistrata in 13 mai la Judecatoria Sectorului 5, dupa ce Hexi Pharma si-a cerut, in 11 mai, insolventa la Tribunalul Bucuresti.

Compania a invocat, in cererea de insolventa, o datorie de 23,5 milioane de lei catre bugetul de stat si catre furnizori ai societatii, dar si facturi in valuta neachitate de peste 20 de milioane de euro catre doua firme offshore din Cipru.Una dintre acestea are legatura cu patronul Hexi Pharma, Dan Condrea, iar cealalta se regaseste in actionariatul Unilab SA, detinatoarea laboratorului care verifica produsele Hexi Pharma.

ANAF a demarat o ancheta la Hexi Pharma

Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) a demarat o ancheta la Hexi Pharma, care vizeaza verificarea firmei din punct de vedere fiscal, inclusiv pe linia relatiei cu firmele offshore din Cipru.

Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie a anuntat, in 13 mai, ca procurori ai Sectiei de urmarire penala si criminalistica au dispus efectuarea urmaririi penale fata de compania Hexi Pharma pentru infractiunea de "participatie improprie la infractiunea de zadarnicire a combaterii bolilor".

Surse judiciare au declarat, pentru News.ro, ca anchetatorii au facut noi verificari la sediul firmei si au sigiliat probe, cercetarile vizand atat zona de productie, cat si documentele societatii. Conform acelorasi surse, la sediul IGPR au fost verificate calculatoarele si telefoanele directorului general al Hexi Pharma, Flori Dinu, si ale chimistului fabricii.

Citeste si:
BREAKING Guvernul rechiziționează infama fabrică de biocide Hexi...
BREAKING Guvernul...
Citeste si:
15 remedii simple pentru durerile de urechi
15 remedii simple pentru...

Sursa foto: bikeriderlondon / Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Legal Business »Setari Cookie-uri