Fosta sotie a lui Dan Condrea spune ca patronul Hexi Pharma avea in calculatorul sau de la sediul firmei liste cu sumele date unor medici, directori de spitale si oameni politici care au sprijinit afacerile societatii, inclusiv “liste pe partide”, precizand ca are si ea copii ale acestor liste, cu date pana in decembrie 2008, informeaza News.ro.

“In calculatorul din Goga (sediul firmei Hexi Pharma, din Bulevardul Octavian Goga, n.r.) , pe care am apucat sa-l perchezitionez cinci minute pana sa ma ia la bataie angajatii domnului Condrea, era, in calculatorul lui personal din Goga. Erau listele la el si la Dinu Flori. Nominal. Si nu numai nominal. Erau niste liste pe partide. Adica fiecare director de spital apartinea de PSD, de PNL, si cu sume. Eu detin backup-uri pana la 2008, decembrie. Am intrat atunci in apartament cu riscul sa ma impuste, pentru ca stiam ca are pistol si am facut ultimul set de backup-uri", a spus Laura Georgescu, joi, la Tribunalul Bucuresti, unde se judecam cererea ei de acordare a custodiei fetitei pe care o are cu Dan Condrea.

Laura Georgescu a spus ca backup-urile pe care le-a pastrat de pe calculatoarele lui Condrea le poate pune la dispoztia anchetatorilor si chiar a precizat adresa la care se gasesc unitatile de stocare pastrate incepand de la sfarsitul anului 2008.

Aceasta a precizat ca au fost situatii in care reprezentanti ai firmei Hexi Pharma au fost nevoiti sa dea mita ca sa poata sa primeasca avize.

“In cazul afacerii Hexi Pharma, protectia a venit de la Camera Deputatilor, Comisia de sanatate … Georgescu. (...) Va explica doamna Flori Dinu, care a dus personal ce a primit in schimb. Si va spun de ce. Eu, in acel moment in care domnul Georgescu primea, eram cu serclaj in pat si nu puteam sa ma misc. Si nu pot sa va spun exact ce s-a dat, ce s-a luat. Era in 2006", a adaugat Laura Georgescu.

Citeste si:
Avocatul lui Trump ameninta cu noi dezvaluiri legate de Biden
Avocatul lui Trump ameninta...

Fosta sotie a lui Dan Condrea a aratat ca in anturajul lor erau foarte multi ofiteri, atat din serviciile de informatii, cat si din Ministerul de Interne, carora firma le platea TVA-ul la masini in schimbul unei protectii in momentul in care existau abateri de la normele rutiere.

Dan Condrea a fost agent SIE. Stiu pentru ca l-am intrebat si nu mi-a raspuns nimic, desi el imi raspundea mereu la intrebari. Daca nu mi-a raspuns, inseamna ca era agent SIE. In tot anturajul nostru erau ofiteri SIE si SRI”, a mai spus Laura Georgescu.

Declaratiile au fost facute la sediul Tribunalului Bucuresti, unde se judeca o cerere depusa de Laura Georgescu in ianuarie, pentru stabilirea programului de vizitare a copilului lor, care era in custodia lui Dan Condrea. Dupa decesul lui Dan Condrea, fosta sotie a acestuia cere instantei sa ii acorde custodia copilului lor.

Dan Condrea, patronul Hexi Pharma, in varsta de 41 de ani, a murit duminica, dupa ce a intrat cu masina intr-un copac, pe un drum judetean, intre localitatile Corbeanca si Buftea, in judetul Ilfov. Investigatia privind decesul lui Condrea este facuta de aceiasi procurori care fac ancheta in dosarul dezinfectantilor Hexi Pharma.

Citeste si:
Hexi Pharma, amendata cu 2,6 milioane de lei. Compania va fi dizolvata
Directorul general Hexi...

Sursa foto: Nomad_Soul / Shutterstock

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Social »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Dezvaluiri socante in dosarul Hexi Pharma: patronul era agent SIE