Hexi Pharma a renuntat la cererea de insolventa

Hexi Pharma, implicata in scandalul dezinfectantilor diluati folositi in spitale, a renuntat la cererea de insolventa pe care a depus-o, pe 11 mai, la Tribunalul Bucuresti, instanta luand act de solicitarea firmei, conform News.ro

Decizia companiei vine dupa ce, luni, Judecatoria Sectorului 5 a hotarat ca Hexi Pharma sa nu poata incepe, timp de doua luni, procedura de dizolvare sau lichidare, sa nu instraineze activele, sa nu diminueze capitalul social si sa nu faca niciun fel de transferuri banesti sau plati, cu exceptia salariilor si a platilor la utilitati, in aceasta perioada fiind interzisa orice vanzare de produse biocide.

Instanta a admis astfel cererea Parchetului Inaltei Curti de Casatie si Justitie (PICCJ) de suspendare a dizolvarii sau lichidarii firmei Hexi Pharma, acuzata de participatie improprie la infractiunea de zadarnicire a combaterii bolilor.

Cererea procurorilor a fost inregistrata in 13 mai la Judecatoria Sectorului 5, dupa ce Hexi Pharma si-a cerut, in 11 mai, insolventa la Tribunalul Bucuresti.

Compania a invocat, in cererea de insolventa, o datorie de 23,5 milioane de lei catre bugetul de stat si catre furnizori ai societatii, dar si facturi in valuta neachitate de peste 20 de milioane de euro catre doua firme offshore din Cipru.

Una dintre acestea are legatura cu patronul Hexi Pharma, Dan Condrea, iar cealalta se regaseste in actionariatul Unilab SA, detinatoarea laboratorului care verifica produsele Hexi Pharma.

Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) a demarat o ancheta la Hexi Pharma, care vizeaza verificarea firmei din punct de vedere fiscal, inclusiv pe linia relatiei cu firmele offshore din Cipru.

Sursa foto: Nomad_Soul / Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Legal Business »Setari Cookie-uri