Hexi Pharma, compania farmaceutica implicata in scandalul dezinfectantilor diluati folositi in spitale, a inaintat insolventa la Tribunalul Bucuresti. Persoane din companie au declarat faptul ca angajatii au fost informati ca isi vor pastra posturile doar pana la sfarsitul lunii mai, moment in care le vor fi incheiate contractele de munca.

Hexi Pharma si-a inaintat dosarul care a fost inregistrat la Tribunalul Bucuresti si are ca obiect" cererea debitorului in baza articolului 66 din Legea 85/2014", conform News.ro

Potrivit articolului 66: debitorul aflat in stare de insolventa este obligat sa adreseze tribunalului o cerere pentru a fi supus dispozitiilor prezentei legi, in termen de maximum 30 de zile de la aparitia starii de insolventa. La cererea adresata tribunalului va fi atasata dovada notificarii organului fiscal competent cu privire la intentia de deschidere a procedurii insolventei.

Mai multi angajati nu mai vin la serviciu

Surse din companie au declarat pentru News.ro ca angajatii au fost informati ca vor isi vor pastra posturile pana la sfarsitul lunii mai, cand le vor fi incheiate contractele de munca. Potrivit acelorasi surse, mai multi angajatii nu mai vin la serviciu de la sfarsitul lunii aprilie, dupa scandalul in care a fost implicata compania.

Hexi Pharma a fost infintata in 1994 si are ca domeniu de activitate fabricarea preparatelor farmaceutice. Alexandru Dan Condrea este asociat cu 93,7% din actiuni. Compania a incheiat 2014 cu o cifra de afaceri de 18,9 milioane de lei si un prfofit net de 1,8 miliozane de lei, potrivit datelor raportate de la Ministerul Finantelor. Hexi Pharma are 45 de angajati.

Patronul firmei Hexi Pharma a fost audiat

Patronul firmei Hexi Pharma, Dan Condrea, a fost audiat, marti, timp de patru ore, la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, in dosarul dezinfectantilor folositi in spitale.

Scandalul Hexi Pharma a izbucnit dupa ce Gazeta Sporturilor si jurnalistul Catalin Tolontan au dezvaluit, bazandu-se pe declaratiile si pe documentele furnizate de fosti angajati ai firmei, ca dezinfectantii furnizati de aceasta spitalelor au concentratii de pana la zece ori mai mici decat cele inscrise pe eticheta.

De asemenea, jurnalistii au relatat ca patronul firmei, Dan Condrea, este actionar la o firma care asigura servicii de curatenie in spitale, aceasta avand acelasi administrator ca si Unilab, laboratorul unde ar trebui sa fie verificata calitatea dezinfectantilor. Analize facute in laboratorul de stat ICECHIM au aratat ca dezinfectantii livrati de Hexi Pharma au o concentratie de 10 ori mai mica decat cea din reteta.
In urma acestui scandal, ministrul Sanatatii, Patriciu Achimas Cadariu, si-a anuntat, luni, demisia.

Sursa foto: Poznyakov / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri