Politistii fac 40 de perchezitii in Bucuresti si cinci judete, la 38 de persoane care vor fi ridicate si duse la audieri intr-un dosar in care se fac cercetari pentru evaziune fiscala si spalare de bani in domeniul constructiilor, serviciilor de paza si de consultanta, prejudiciul produs fiind estimat la aproximativ 20 de milioane de lei, scrie News.ro.

Anchetatorii au descins la 40 de imobile din Bucuresti si din judetele Olt, Giurgiu, Buzau, Valcea si Ilfov, de unde ridica documente si alte probe necesare in ancheta facuta de politistii bucuresteni si de procurorii de la Parchetul Tribunalului Bucuresti.

La finalul perchezitiilor, 38 de persoane pe numele carora au fost emise mandate de aducere vor fi audiate la sediul Serviciului de Investigare a Criminalitatii Economice – Politia Sectorului 4, se arata intr-un comunicat al Politiei Capitalei.

Potrivit datelor si probelor anchetatorilor, persoanele suspectate in acest dosar au creat un mecanism de fraudare a bugetului de stat avand la baza inregistrarea in documentele de evidenta contabila si declararea fiscala a unor achizitii fictive in domeniul constructiilor si materialelor de constructii, serviciilor de paza si de consultanta, a precizat sursa citata.

Prejudiciul produs bugetului de stat prin neplata taxelor si deducerea frauduloasa a taxei pe valoarea adaugata a fost estimat la aproximativ 20 de milioane de lei.

Citeste si:
Fiscul a confiscat 100.000 euro pentru prejudiciul lui Voiculescu
Fiscul a confiscat 100.000 de...

Actiunea politistilor bucuresteni este sprijinita de Directia Operatiuni Speciale din Politia Romana.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Legal Business »Citeste si
6 ani de procese, dosarul lui Vlad Cosma "se plimba" intre instante
Setari Cookie-uri