Pe parcursul anului trecut, a fost livrata o suprafata totala de peste 450.000 de metri patrati de spatii industriale si logistice, potrivit unui studiu realizat de compania de consultanta imobiliara Cushman&Wakefield Echinox. Bucurestiul a atras circa 65% din volumul finalizat in 2017, iar pe pozitiile urmatoare s-au situat Timisoara, cu 20% si Cluj-Napoca, cu 10%. In 2018, estimarile Cushman&Wakefield Echinox arata ca pe piata vor fi livrati, in 2018, inca 500.000 de metri patrati de spatii logistice si industriale, iar Bucuresti va fi si in acest an orasul cu cea mai mare suprafata noua, de peste 300.000 de metri patrati. De notat este ca Timisoara pare sa intre, in acest an, intr-un con de umbra pe segmentul spatiilor logistice si industriale.

Dintre pietele regionale, Cluj-Napoca va atrage 10% din volumul total de livrari din acest an, Sibiu – 10%, iar Oradea – 7%. Bucurestiul conduce si in privinta cererii, cu 43% din totalul tranzactiilor de inchirere de spatii logistice din 2017 si este urmat de Timisoara, cu 15% din absorbtia neta (net take-up), Pitesti – 14% si Cluj – 8%. La sfarsitul lui 2017, cererea pentru spatii industriale si logistice a ajuns, la nivel national, la 515.000 de metri patrati tranzactionati. Anul trecut, cele mai active companii din perspectiva inchirierii de spatii logistice si industriale au provenit din logistica si distributie (55%) si retail (13%).

Vrei sa citesti articolul complet?

Aboneaza-te la Wall-Street!

Prin abonamentul Wall-Street devii parte a comunitatii de afaceri de top din Romania. Toate informatiile noastre sunt create pentru a te ajuta sa fii mai bun in activitatea ta zilnica.

Aboneaza-te! Am deja cont