Segmentul de spatii logistice si industriale a inregistrat volume record de livrari si cerere la nivel national, 2017 devenind varful evolutiei pietei de pana acum, potrivit unui raport realizat de catre compania de consultanta imobiliara Activ Property Services. A fost finalizat un stoc speculativ nou de 500.000 de metri patrati, in crestere cu 42% fata de anul precedent, dezvoltatorii internationali (CTP Invest, WDP, P3, Logicor, Zacaria Group, Globalworth) raspunzand rapid la explozia cererii. Volumul tranzactiilor majore de inchirere a crescut cu 70% intr-un singur an, pana la 730.000 de metri patrati la nivel national, peste 73% din cerere fiind reprezentata de activitati de logistica/depozitare.

Gradul de ocupare al stocului competitiv continua sa depaseasca 95%, majoritatea parcurilor dominante fiind integral ocupate, in timp ce nivelul chiriilor pentru spatii industriale / logistice de clasa A a avut o tendinta de usoara crestere, cu valori medii cuprinse intre 3,5-4,0 euro/mp/luna la nivel national.

Vrei sa citesti articolul complet?

Aboneaza-te la Wall-Street!

Prin abonamentul Wall-Street devii parte a comunitatii de afaceri de top din Romania. Toate informatiile noastre sunt create pentru a te ajuta sa fii mai bun in activitatea ta zilnica.

Aboneaza-te! Am deja cont