In acest an, segmentul de spatii logistice si industriale moderne va inregistra o crestere de cel putin 40%, depasind precedentul volum record de livrari atins in 2017, de aproximativ 0,5 milioane de metri patrati. In primul semestru din 2018 au fost livrati 330.000 de metri patrati de spatii de depozitare moderne (excluzand spatiile logistice si industriale dezvoltate direct de catre potentiali chiriasi), potrivit unei analize realizate de catre compania de consultanta imobiliara Colliers International Romania. Livrarile din Bucuresti au fost inregistrate cu precadere in zonele de vest si nord, insumand peste 110.000 de metriu patrati, Timisoara a adaugat 38.000 de metri patrati, iar Pitesti si Ploiesti, cate 20.000 de metri patrati fiecare.

Chiar daca stocul de spatii moderne de depozitare poate depasi pragul de patru milioane de metri patrati pana la sfarsitul lui 2018, Romania continua sa se afle in urma celorlalte tari din regiune, fapt ce sugereaza ca inca ar mai fi loc de crestere, potrivit reprezentantilor Colliers International Romania, care spun ca nordul Bucurestiului va deveni unul dintre polii importanti de dezvoltare pe segmentul spatiilor logistice si industriale.

Vrei sa citesti articolul complet?

Aboneaza-te la Wall-Street!

Prin abonamentul Wall-Street devii parte a comunitatii de afaceri de top din Romania. Toate informatiile noastre sunt create pentru a te ajuta sa fii mai bun in activitatea ta zilnica.

Aboneaza-te! Am deja cont