Liderul Sindicatului National al Agentilor de Politie, Iulian Surugiu, a fost retinut pentru 24 ore, de procurorii Parchetului de pe langa Curtea de Apel Bucuresti, potrivit unor surse judiciare. Alaturi de Surguiu au mai fost retinute 12 persoane, intr-un amplu dosar de evaziune fiscala, conform NEws.ro

Surugiu este suspectat ca ar fi coordonat firma pe care o trecuse pe numele sotiei sale si ca a introdus in contabilitate cheltuieli fictive, ca urmare a unor contracte incheiate cu firme fantoma, ce aveau ca obiect de activitate constructiile si fierul vechi, au declarat surse judiciare, pentru News.ro.

”El a administrat in mod direct firma si a inregistrat cheltuieli fictive. Suma totala a prejudiciului din dosar este de aproape doua milioane de euro”, au mentionat sursele citate.

Politisti si procurori ai Parchetului Curtii de Apel au facut, joi, 45 de perchezitii in Bucuresti, in Ilfov si in Giurgiu, la 28 de persoane suspectate de evaziune fiscala. Una dintre perchezitii a avut loc la locuinta lui Iulian Surugiu, liderul Sindicatului National al Agentilor de Politie.

Sursa foto: Schmidt_Alex / Shutterstock