Protest al sindicalistilor din politie si penitenciare. Ce revendicari au

Peste 100 de sindicalisti reprezentând angajati din politie si penitenciare, dar si rezervisti militari, au protestat, joi, in fata Ministerului de Interne, solicitând salarii echitabile, conditii de lucru mai bune si oprirea discriminarii pensionarilor militari.

La manifestatie au participat reprezentantii Federatiei Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor (FSANP), ai Sindicatului National al Politistilor si Personalului Contractual (SNPPC), ai Forumului Structurilor Asociative din Sistemul de Aparare, Ordine Publica si Siguranta Nationala si ai Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate (SCMD), scrie Agerpres.

Sindicalistii s-au declarat nemultumiti de faptul ca salariile personalului din sectorul de aparare, ordine publica si siguranta nationala au fost inghetate prin ordonante de urgenta, care au suspendat in mod repetat aplicarea Legii-cadru de salarizare a personalului platit din fonduri publice (Legea 153/2017) si care au dezechilibrat cadrul unitar al salarizarii in sectorul public prin discriminarea acestui domeniu de activitate.

Presedintele FSANP, Sorin Dumitrascu, a prezentat cele trei solicitari ale sindicalistilor catre Guvern: conditii de lucru mai bune ca dotari si logistica, salarizare echitabila si incetarea discriminarii pentru pensionarii militari.

Sindicalistii au ales sa organizeze acest protest in fata Ministerului Afacerilor Interne deoarece la Bucuresti se afla, joi, ministrii de Interne din tarile Uniunii Europene, care participa la reuniunea informala a Consiliului Justitie si Afaceri Interne al UE. Organizatorii au declarat ca spera sa atraga, astfel, sprijinul ministrilor de Interne ai statelor UE fata de revendicarile lor.

Citeste si:
Câte amenzi au aplicat jandarmii sindicaliștilor din Poliție
Câte amenzi au aplicat...

In timpul protestului, manifestantii au cerut, in repetate rânduri, demisia ministrului de Interne, Carmen Dan, si a ministrului Justitiei, Tudorel Toader. Adresându-se membrilor Guvernului, demonstrantii au scandat "Demisia!", "Hotii!" si au afisat pancarte inscriptionate astfel: "Politia, meserie de risc", "Incetati umilirea militarilor!", "Aparam tara si ordinea publica, nu politicienii!", "Noi murim in strada, voi stati la sarada!".


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Setari Cookie-uri