Nicolae Moga a anuntat marti ca a demisionat din functia de ministru al Afacerilor Interne, dupa doar sase zile de mandat.

Nicolae Moga si-a anuntat demisia, marti, la sase zile de la numirea in functia de ministru al Administratiei si Internelor, in urma uciderii celor doua adolescente din Olt, caz care a scos la iveala ineficienta autoritatilor. El a spus ca a luat aceasta decizie "pentru a salva o parte din prestigiul puternic afectat al acestei institutii", scrie Hotnews.ro.

Nicolae Moga a facut acest anunt la Palatul Victoria, cu jumatate de ora inainte de sedinta CSAT in care ar urma sa fie prezentat raportul Ministerului de Interne in cazul Caracal.

El a spus ca a luat aceasta decizie marti dimineata, in urma unei discutii cu premierul Viorica Dancila si a sustinut ca in cazul Caracal a dispus "toate controalele posibile pentru identificarea vinovaţilor".

Declaratia integrala a ministrului de Interne:

  • "In urma unei discutii pe care am avut-o in acesta dimineata cu premierul Viorica Dancila, am decis sa ma retrag din functia de ministru al Afacerilor Interne. Am luata aceasta decizie pentru a salva o parte din prestigiul puternic afectat al acestei institutii, in urma activitatii deficitare a unor angajati ai sai care au dost destituiti sau urmeaza sa fie sanctionati.
  • Retragerea din acesta demnitate trebuie vazuta ca un nou inceput pentru minister.
  • In cele 6 zile in care am condus Ministerul Afacerilor Interne am dispus toate controalele posibile pentru identificarea vinovatilor in cazul tragediei de la Caracal. Toate aceste cercetari vor continua.
  • Am incredere in oamenii onesti si profesionisti din minister ca vor reusi sa duca la bun sfârsit munca pe care am inceput-o impreuna si le multumesc pentru colaborare. Ii multumesc doamnei premier pentru incredere si trebuie ca astfel de evenimente sa nu mai fie posibile pe viitor”.

Nicolae Moga era in functia de ministru al Afacerilor Interne de 6 zile, dupa remanierea ministrului Carmen Dan. Nicolae Moga este senator PSD de Constanţa, aflat la al treilea mandat si vicepresedinte al Biroului Permanent al Senatului.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri