Fostul presedinte al Consiliului Judetean Constanta Nicusor Constantinescu a fost condamnat, luni, de Tribunalul Bucuresti la sase ani de inchisoare cu executare in dosarul in care este acuzat de abuz in serviciu dupa ce a refuzat aprobarea construirii unui parc eolian. Decizia nu este definitiva, conform News.ro

Magistratii Tribunalului Bucuresti l-au condamnat, luni, pe Nicusor Constantinescu, fostul presedinte al Consiliului Judetean Constanta, la sase ani de inchisoare cu executare. Decizia poate fi contestata la Curtea de Apel Bucuresti.

Instanta a mai decis ca fostul presedinte al Consiliului Judetean Constanta sa plateasca partii civile Marian Turbatu 3.000 de euro daune morale si 14.000 de euro catre doua firme ale acestuia.

La ultimul termen al procesului, pe 17 iunie, judecatorii l-au amendat de trei ori pe Nicusor Constantinescu si l-au evacuat din boxa acuzatilor, cand acesta i-a intrerupt de mai multe ori pe magistrati

Nicusor Constantinescu a cerut atunci amanarea procesului pana cand va fi motivata decizia Curtii Constitutionale privind infractiunea de abuz in serviciu. Suparat ca judecatoarea Luisa Emanuela Dragomir i-a respins solicitarea si ca l-a intrebat daca doreste sa dea declaratie in dosar, Constantinescu a recuzat magistratul.

Sedinta s-a suspendat cateva ore, dosarul fiind trimis la un alt complet, pentru a fi analizata cererea de recuzare. Cauza s-a reluat, pentru Nicusor Constantinescu fiind adusa o banca in fata salii de judecata, dupa ce a inceput sa se sprijine in carjele cu care a venit.

Cererea de recuzare a judecatoarei a fost respinsa, situatie care l-a enervat din nou pe Nicusor Constantinescu, acesta a inceput sa vocifereze si a fost amendat, cu 3.000 de lei. Suparat de amenda primita, Constantinescu a inceput sa urle in sala de judecata, sustinand ca asa are tonul vocii inca din copilarie. El i-a reprosat judecatoarei ca nu a vrut sa ii amane dosarul pentru a studia motivarea Curtii Constitutionale privind abuzul in serviciu si a acuzat-o ca l-a arestat, ca nu a tinut cont de problemele lui de sanatate si ca i-a pus viata in pericol.

Dupa ce a anuntat ca nu da declaratii la acest termen, judecatoarea i-a citit declaratia data in timpul urmaririi penale. In timp ce judecatoarea dadea citire declaratiei, Constantinescu a intrerupt-o de doua ori, context in care magistratul a dispus evacuarea acestuia din boxa acuzatilor si amendarea lui cu 5.000 de lei.

Anterior, acesta primise o alta amenda, de 2.000 de lei, tot pentru ca, din boxa acuzatilor, a ridicat tonul la adresa magistratilor din complet.
De altfel, Nicusor Constantinescu a intrat nervos in sala de judecata, injurand si spunandu-le jurnalistilor ca judecatorii il plimba "ca pe un porc".

Valoarea totala a amenzilor incasate in instanta de Constantinescu, la ultimul termen de judecata, a fost de 10.000 de lei.
Presedintele CJ Constanta, Nicusor Constantinescu, este urmarit penal pentru abuz in serviciu, fiind acuzat ca a impiedicat controale ale Curtii de Conturi si a creat un prejudiciu de 30 de milioane de euro, prin faptul ca nu a emis sau prelungit autorizatii de construire a unor centrale eoliene in judet.

Mai mult, in perioada 2011 - 2013, Nicusor Constantinescu, a refuzat in mod repetat sa puna la dispozitia auditorilor Curtii de Conturi documentele si informatiile solicitate, impiedicand astfel efectuarea a trei controale incluse in programul de activitate al RAJA Constanta, sustin procurorii.

"Totodata, a fost creat un folos necuvenit Regiei Autonome Judetene de Drumuri si Poduri (RAJDP) Constanta, constand in faptul ca activitatea sa a fost sustrasa verificarii, in conditiile in care fondurile de care a beneficiat RAJDP Constanta din resursele publice in perioada supusa controlului au fost de peste 200 de milioane lei. Mai mult, exista date ca din aceste sume au fost efectuate plati nelegale", mai spun anchetatorii DNA.

Sursa foto: agerpresfoto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri