Motivul amanarii procesului in care sunt judecati Radu Mazare si Nicusor Constantinescu este unul fara precedent. Desi i s-a dictat de catre judecator, grefiera din sala de judecata, de la termenul trecut, nu a citat expertul care a efectuat ultima expertiza, nu a citat un inculpat la adresa indicata si nu a redactat incheierea ultimei sedinte, conform News.ro

Fata de acest lucru, procurorul DNA a cerut judecatoarei sa o sanctioneze pe grefiera care a ignorat orice dispozitie a magistratului in timpul sedintei de judecata din 15 iunie.

Judecatoarea Corina Daescu a promis ca va raporta incidentul conducerii Curtii de Apel Bucuresti, in vederea sanctionarii grefierei neglijente. Urmatorul termen a fost stabilit pentru 23 august 2016.

Primarul Radu Mazare a fost trimis in judecata de DNA in 28 octombrie 2008, alaturi de 36 de persoane, intre care fosti si actuali functionari din Primaria Constanta si Oficiul de Cadastru, mandatari si notari publici, in dosarul privind atribuirea nelegala a unor intinse suprafete de teren intravilan din municipiul Constanta, Mamaia, plaja si faleza.

Prejudiciul in aceasta cauza a fost estimat de DNA la aproximativ 114 milioane de euro, din care 77,77 milioane de euro reprezinta prejudiciu in dauna statului si 36,16 milioane de euro prejudiciu in dauna municipiului Constanta.

Sursa foto: agerpresfoto