Penitenciarul Gherla nu a aprobat cererea lui Catalin Chereches, primarul ales al municipiului Baia Mare, arestat preventiv in 27 aprilie pentru fapte de coruptie, care solicitase institutiei in care este incarcerat sa ii permita deplasarea la Catedrala Ortodoxa Episcopala "Sfanta Treime” pentru a depune juramantul de investire in noul sau mandat de primar.

"Nu am putut aproba cererea formulata de domnul Chereches de a depune juramantul in Catedrala deoarece locatia nu corespunde din punct de vedere operativ. Pana in prezent, nu am primit o alta cerere, dar asteptam ca Primaria Baia Mare sa trimita solicitare pentru o alta locatie si vom analiza”, a declarat pentru News.ro Dan Donciu, purtatorul de cuvant al Penitenciarului Gherla.

Primarul municipiului Baia Mare, Catalin Chereches, va ramane in arest in urma unei decizii definitive, comunicata de Curtea de Apel Cluj, care a respins, vineri, contestatia formulata de c[tre avocatii primarului la decizia de respingere a cererii de liberare conditionata.

Instanta a hotarat, asemenea, stramutarea dosarului la Tribunalul Cluj.

Catalin Chereches a fost arestat preventiv in 27 aprilie, de Tribunalul Cluj, la solicitarea procurorilor DNA, el fiind acuzat de luare de mita in forma continuata. El este incarcerat la Penitenciarul Gherla si a depus o solicitare la Episcopia Ortodoxa a Maramuresului si Satmarului, pentru a depune juramantul de investire la Catedrala Ortodoxa ”Sfanta Treime” din Baia Mare.

Citeste si:

Cu cateva ore inainte de a fi retinut de DNA, Catalin Chereches si-a depus candidatura ca independent, sustinut de Coalitia pentru Baia Mare, pentru un nou mandat de primar. In prima faza, Judecatoria Baia Mare a respins candidatura lui Catalin Chereches la functia de primar al municipiului, admitand astfel contestatiile formulate de Bogdan Hendre si PSD Maramures.

Hotararea nu era definitiva si a fost atacata cu apel la Tribunalul Maramures.

Catalin Chereches a candidat si a castigat alegerile din 5 iunie cu peste 70% din voturi.

Chereches a fost trimis in judecata de DNA in 20 mai, pentru luare de mita in forma continuata, dupa ce ar fi primit de la o persoana din conducerea CS Fotbal Club Municipal Baia Mare 70.000 de lei pentru a sustine financiar clubul.