Mai multe persoane, majoritatea fiind varstinici, au venit in fata Primariei Baia Mare, unde primarul ales Catalin Chereches, arestat preventiv si incarcerat la Penitenciarul Gherla, a depus juramantul de investitura, oamenii au strigat „ Libertate” si „ Vrem sa-l vedem”.

Ceremonia de investitura a primarului Catalin Chereches, care s-a desfasurat in Sala Europa a Primariei, a inceput la ora 12:00, cu intonarea imnului national si cu o rugaciune rostita de Prea Sfintitul Iustinul Sgheteanul, conform News.ro

Chereches si-a facut o cruce la inceputul ceremoniei, apoi a depus juramantul de primar. In fata sediului Primariei Baia Mare s-au adunat cateva zeci de persoane, majoritatea pensionari, care l-au intampinat pe primar la sosire, iar pe parcursul ceremoniei au strigat; ”Vrem sa-l vedem”, ”Libertate”, ”Nu este criminal”, ”Chereches nu uita, Baia Mare e a ta”.

Ceremonia de investitura a durat aproximativ 20 de minute, dupa care Chereches a fost urcat intr-o duba, urmand sa fie transportat din nou la Penitenciarul Gherla din Cluj, unde este incarcerat.

Adiminstratia Nationala a Penitenciarelor (ANP) a aprobat, in 13 iulie, cererea lui Catalin Chereches de a parasi penitenciarul pentru a depune juramantul de investitura. Initial, Catalin Chereches solicitase sa depuna juramantul la Catedrala Ortodoxa Episcopala "Sfanta Treime” din Baia Mare, insa ANP nu a fost de acord.

Catalin Chereches a fost arestat preventiv in 27 aprilie, de Tribunalul Cluj, la solicitarea procurorilor DNA, fiind acuzat de luare de mita in forma continuata. El este incarcerat la Penitenciarul Gherla si a depus o solicitare la Episcopia Ortodoxa a Maramuresului si Satmarului, pentru a depune juramantul de investire la Catedrala Ortodoxa ”Sfanta Treime” din Baia Mare.

Cu cateva ore inainte de a fi retinut de DNA, Catalin Chereches si-a depus candidatura ca independent, sustinut de Coalitia pentru Baia Mare, pentru un nou mandat de primar. In prima faza, Judecatoria Baia Mare a respins candidatura lui Catalin Chereches, admitand astfel contestatiile formulate de Bogdan Hendre si PSD Maramures. Hotararea nu era definitiva si a fost atacata cu apel la Tribunalul Maramures. Catalin Chereches a candidat si a castigat alegerile din 5 iunie cu peste 70% din voturi.

Chereches a fost trimis in judecata de DNA in 20 mai, pentru luare de mita in forma continuata, dupa ce ar fi primit de la o persoana din conducerea CS Fotbal Club Municipal Baia Mare 70.000 de lei pentru a sustine financiar clubul.

Sursa foto: agerpresfoto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri