ANAF anunta ca intensifica verificarile in Cluj-Napoca cu ocazia desfasurarii festivalului Untold, avand in vedere ca activitatea economica din capitala Transilvaniei a crescut considerabil in contextul acestui festival, ceea ce amplifica si riscurile de evaziune fiscala.

"Ca urmare a organizarii festivalului Untold, activitatea economica din zona localitatii Cluj-Napoca a inregistrat o crestere considerabila, analizele relevand o amplificare a riscului de evaziune fiscala. Astfel, pentru prevenirea si combaterea faptelor de evaziune si frauda fiscala, inspectorii din cadrul Directiei Regionale Antifrauda Fiscala Oradea vor intensifica actiunile de control si monitorizare, pe perioada desfasurarii acestui eveniment", anunta ANAF pe pagina de Facebook.

Fiscul precizeaza ca, in cadrul acestei actiuni, va fi verificat modul in care operatorii economici fiscalizeaza veniturile inregistrate. Controalele vor viza unitatile cu functiuni de cazare turistica, zonele cu aglomerare de comercianti en-detail, precum si restaurante, baruri, cafenele.

Cea de-a doua editie a festivalului Untold are loc in perioada 4-7 august, in Cluj-Napoca si se estimeaza ca vor participa 300.000 de persoane. Bugetul festivalului de anul acesta este de 5 milioane de euro, iar printre principalii artisti care vor urca pe scena se numara cei mai buni cinci DJ-i ai lumii: Tiesto, Armin van Bureen, Hardwell, Martin Garrix si Dimitri Vegas & Like Mike.

Anul trecut, Untold a fost desemnat cel mai bun festival din Europa si a reusit sa aduca in regiunea din inima tarii peste 240.000 de turisti, dintre care 35.000 din tari precum Germania, Olanda, Franta, Mexic, Noua Zeelanda, Japonia, SUA

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri