Suspectii de trafic de droguri de risc au fost prinsi la punctul de trecere a frontierei de la Sculeni cu ajutorul cainelui politist Noma, special antrenat pentru depistarea substantelor stupefiante.

Politistii au observat ca cei doi ocupanti ai autoturismului Mercedes sunt agitati si au decis sa faca un control amanuntit al masinii. Astfel au fost descoperite, in interiorul rotii de rezerva aflata in portbagajul masinii, doua pungi vidate, ce contineau o substanta vegetala de culoare maro si miros intepator, in greutate totala de aproximativ 1.200 grame, care a rectionat pozitiv la testarea preliminara, fiind posibil a fi canabis, arata Politia de Frontiera.

Romanul le-a declarat politistilor ca punga vidata in care se aflau 83 de grame ii apartinea si a achizitionat-o pentru consum propriu, in schimbul sumei de 100 euro. Cat celelalte doua pungi vidate de aproximativ 1.200 grame el a spus ca stie cum au ajuns in roata de rezerva a autoturismului.

Substantele vor fi expertizate intr-un laborator, iar cei doi suspecti sunt audiati de un procuror de la structura teritoriala Iasi a DIICOT urmand ca, la final, sa stabileasca daca vor fi retinuti si, implicit, daca va fi propusa arestarea preventiva.