Amenzi de peste 80.000 de lei in urma unui control in Piata Sudului din Capitala

Peste 40 de amenzi in valoare de 80.900 de lei au fost aplicate vanzatorilor Piata Sudului din Capitala in urma unui control efectuat sambata dimineata de Primaria Sectorului 4, inspectorii Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorului si ai Directiei Sanitar Veterinare, care au descoperit mai multe nereguli, scrie News.ro.

Primaria Sector 4 precizeaza ca, in timpul controlului de la Piata Sudului, administratorul pietei nu a putut prezenta documentele de functionare pe motiv ca acestea se afla la Piata Progresului si birourile sunt inchise la sfarsit de saptamana. In acest caz controlul va fi reluat luni.

In total, au fost verificati 38 de producatori agricoli si 41 agenti economici, constatandu-se mai multe nereguli, precum: lipsa documentelor de provenienta a marfurilor, a acordului de functionare si a datelor de identificare a comerciantului, absenta etichetarii produselor supuse comercializarii sau a recipientilor de colectare a deseurilor, nerespectarea conditiilor de depozitare, deficiente de informare a consumatorilor si lipsa etichetelor traduse in limba romana.

Potrivit sursei citate, au fost date 44 de amenzi, dintre care 11 aplicate de ANPC, un avertisment aplicat de lucratorii DSV si au fost somate 24 contructii provizorii din zona pietei agroalimentare.

Echipele de control au mai dispus confiscarea a 827 kilograme de legume si fructe, a 850 de bucati de porumb si au fost oprite definitiv de la comercializare sase kilograme de pastrama, 7,5 kilograme de burta de vita si noua kilograme de produse de panificatie. Valoarea totala a amenzilor a fost de 80.900 lei.

Citeste si:
Câte amenzi au aplicat jandarmii sindicaliștilor din Poliție
Câte amenzi au aplicat...

Sursa foto: Pixabay.com

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Legal Business »Setari Cookie-uri