Primaria Sector 4 precizeaza ca, in timpul controlului de la Piata Sudului, administratorul pietei nu a putut prezenta documentele de functionare pe motiv ca acestea se afla la Piata Progresului si birourile sunt inchise la sfarsit de saptamana. In acest caz controlul va fi reluat luni.

In total, au fost verificati 38 de producatori agricoli si 41 agenti economici, constatandu-se mai multe nereguli, precum: lipsa documentelor de provenienta a marfurilor, a acordului de functionare si a datelor de identificare a comerciantului, absenta etichetarii produselor supuse comercializarii sau a recipientilor de colectare a deseurilor, nerespectarea conditiilor de depozitare, deficiente de informare a consumatorilor si lipsa etichetelor traduse in limba romana.

Potrivit sursei citate, au fost date 44 de amenzi, dintre care 11 aplicate de ANPC, un avertisment aplicat de lucratorii DSV si au fost somate 24 contructii provizorii din zona pietei agroalimentare.

Echipele de control au mai dispus confiscarea a 827 kilograme de legume si fructe, a 850 de bucati de porumb si au fost oprite definitiv de la comercializare sase kilograme de pastrama, 7,5 kilograme de burta de vita si noua kilograme de produse de panificatie. Valoarea totala a amenzilor a fost de 80.900 lei.

Sursa foto: Pixabay.com