Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA) retrage de pe piata 29 de tone de rodii importate din Turcia, care contin reziduuri de pesticide peste limita admisa, in depozit fiind gasita si confiscata doar o cantitate de 1,5 tone, care a fost sechestrata si trimisa spre distrugere.

"Cantitatea de rodii la care a fost constatata depasirea limitei maxime admise pentru pesticidul acetamiprid este de 29.074 de kilograme, din care a fost regasita in depozit o cantitate de 1.155 de kilograme, care a fost sechestrata si trimisa spre distrugere. Actiunea de retragere de pe piata a lotului respectiv de rodii este in curs de desfasurare", precizeaza inspectorii ANSVSA, potrivit News.ro.

Autoritatea mai arata ca, totusi, potrivit formulei Autoritatii Europene pentru Siguranta Alimentara (EFSA), nu sunt depasite doza acuta de referinta si aportul alimentar zilnic in ceea ce priveste cantitatea de pesticide descoperita in probele de rodii.

Controalele ANSVSA au fost efectuate in perioada 26 august - 1 septembrie si au vizat 81 de transporturi, insumand 1.859 de tone de legume si fructe importate din Turcia, Argentina, Egipt, Ucraina, Macedonia, Republica Moldova, Serbia si Africa de Sud.

Dintre acestea, 17 transporturi au fost verificate in punctele finale de import (depozite autorizate) si 64 de transporturi in Posturile de Inspectie la Frontiera Constanta Nord, Constanta Sud, Sculeni, Galati, Albita, Moravita.

Din fructele si legumele verificate - ardei gras, rosii, fasole, pere, lamai, struguri, portocale, prune, smochine, rodii, piersici si mere - au fost prelevate probe pentru determinarea prezentei si a incadrarii in limitele admise ale reziduurilor de pesticide.

Sursa foto: Pixabay.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri