3 Octombrie 2016

Dosar de cercetare penala in rem dupa moartea unui bebelus la cinci ore de la nastere, in Spitalul Judetean din Focsani



Procurori ai Parchetului de pe langa Judecatoria Focsani au deschis dosar de cercetare penala in rem pentru ucidere din culpa, dupa ce un bebelus a murit la cinci ore de la nastere, in Spitalul Judetean Sfantul Pantelimon din Focsani, in conditiile in care toate analizele facute de catre mama nou-nascutului in timpul sarcinii au indicat o dezvoltare normala, fara malformatii ori alte probleme, scrie News.ro.

"Duminica trecuta, la ora 12.00, mi s-a rupt apa si dupa un travaliu de 15 ore am nascut un baietel de 3.600 de grame, 53 de centimetri, perfect sanatos, care a primit nota 8 la nastere. Mi l-au aratat, copilul a plans, nu avea nicio problema vizibila. Toata lumea mi -a spus ca bebelusul meu e bine pentru ca la o ora si ceva sa ne anunte ca trebuie sa-l transfere la un alt spital pentru ca a interventi ceva. Bineinteles ca am fost de acord cu transferul, dar nu au mai reusit sa-l stabilizeze si a murit. La ora 20.45 s-a declarat decesul. Mi-au spus ca a suferit o hemoragie interna”, a declarat mama bebelusului.

Femeia sustine ca pe toata durata sarcinii a facut toate testele ce i-au fost recomandate de catre medicul ginecolog, iar totul a decurs normal, fara sa se intrevada vreo problema de sanatate a copilasului.

”Pe perioada sarcinii, am fost supravegheata de acelasi medic ginecolog, am efectuat toate testele care mi s-au recomandat, totul a fost in regula. Suntem bulversati. E primul nostru copil si ni l-am dorit nespus. Nu stim de ce a murit. Am facut autopsia si ni s-a spus de la SML ca a fost o insuficienta cardio-respiratorie de origine centrala, fara a fi medic spun ca pare diagnostic diferit fata de ce mi -au spus doctorii in spital. Am facut plangere penala si vom merge si la Colegiul Medicilor pentru ca vrem sa stim ce s-a intamplat cu copilul nostru, despre care ni s-a spus totul timpul ca este sanatos. Neonatologul ne-a spus ca problemele au aparut la circa o ora dupa nastere, iar ginecologul ca de la inceput, nu intelegem nimic”, a spus femeia.

Totodata, mama bebelusului mort mai spune ca pe toata durata celor 15 ore cat a durat travaliul s-a chinuit cu o singura perfuzie, fara anestezie locala, iar in momentul nasterii a fost ajutata de asistente care i-au apasat cu putere pe burta. De altfel, femeia a ramas cu vanatai pe abdomen din cauza presiunii care s-a exercitat din exterior in momentul nasterii si a solicitat un certificat medico-legal constatator.

Reprezentantii Spitalului Judetean Focsani nu-si explica ce s-a intamplat si sustin ca decesul nou-nascutului a survenit unei probleme medicale a acestuia. Mai mult, medicii ar fi depus toate eforturile pentru salvarea vietii bebelusului.

”Copilul s-a nascut normal la 38 de saptamani, scor Apgar 8, a fost pus in incubator si supravegheat, brusc au inceput varsaturi cu sange proaspat, medicii au intrat in alerta, a fost chemata de acasa inclusiv sefa sectiei. S-a vorbit pentru transfer la un spital universitar, insa nu a mai apucat, pentru ca bebelusul nu a raspuns la nicun tratament, a fost intubat, ventilat, a primit inclusiv plasma, dar hemoragia a devenit din ce in ce mai puternica, ceea ce a dus in final, in scurt timp, la decesul copilului”, a declarat purtatorul de cuvant al Spitalului Judetean Sfantul Pantelimon din Focsani, Alina Cosma.



Citeste si