Proiectul de hotarare de incuviintare a cererii DNA de retinere a deputatului Adrian Gurzau nu a trecut la votul din Camera Deputatilor, dintre cele 266 de voturi valabil exprimate, 136 fiind pentru incuviintare, 130 contra. Pentru adoptarea hotararii au mai lipsit trei voturi. In ceea ce priveste cererea de arestare preventiva a lui Adrian Gurzau, facuta de catre DNA, s-a concluzionat in 124 de voturi pentru aprobarea cererii si 114 impotriva, in sala fiind prezenti 238 de deputati.

UPDATE: Camera Deputatilor: Adrian Gurzau poate fi arestat preventiv de catre DNA

Camera Deputatilor a aprobat cererea de arestare preventiva a lui Adrian Gurzau, facuta de catre DNA, cu 124 de voturi pentru aprobarea cererii si 114 impotriva, in sala fiind prezenti 238 de deputati. (Vom reveni)

Din cei 355 de deputati, au fost prezenti 278. Dintre acestia si-au exercitat votul 267: 136 au votat pentru cererea de retinere a lui Gurzau, 130 impotriva ei, iar un vot a fost anulat, conform News.ro.

”Cu rusine trebuie sa anunt ca se constata ca nu s-a intrunit numarul necesar de voturi pentru adoptarea acestei hotarari”, a spus, de la tribuna, deputatul PNL Mircea Dolha, membru in comisia de numarare a voturilor.

Deputatii urmeaza sa voteze si cererea de arestare preventiva a lui Adrian Gurzau. Deputatul PMP, Adrian Gurzau, le-a cerut colegilor sa voteze impotriva cererii DNA de retinere si arestare, precizand ca doar in libertate isi poate pregati apararea si ca niciodata ”nu am votat pentru cererile de retinere si arestare”.

Am trei copii minori, cel mic are un an si jumatate, doi parinti pensionari si va cer un vot de respingere a cererii de retinere si arestare pentru ca nu reprezint un pericol public. Doresc infaptuirea justitiei, va solicit acest vot pentru ca dosarul meu in momentul de fata e in faza in care s-au audiat martorii. Practic printr-un vot pentru retinere si arestare nu as putea sa ma apar si sa administrez probe in favoarea mea”, a declarat Gurzau, in plenul Parlamentului.

El a mai spus ca ceilalti inculpati din dosar au fost eliberati de judecatorii curtii supreme. ”In momentul de fata nu vad ca un vot pentru arestarea mea sa poata sa infaptuiasca apararea de care am nevoie ca orice alt om. Intodeauna in calitatea mea de parlamentar am fost pentru sustinerea justitiei (...) Am votat intodeauna pentru ceea ce inseamna urmarire penala, dar niciodata n-am votat pentru retinere si arestare”, a spus Gurzau.

Comisia juridica a Camerei Deputatilor a aprobat, luni, solicitarea DNA privind incuviintarea retinerii si arestarii preventive a deputatului Adrian Gurzau. Deputatul Adrian Gurzau este acuzat de trafic de influenta in dosarul privind favorizarea societatii Carpatica Asig, in care au fost retinuti Angela Toncescu si Dan Hosu.

Sursa foto: bikeriderlondon / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri