Proiectul de lege are caracter organic, Camera Deputatilor fiind forul decizional, scrie Mediafax.

"Din punctul de vedere al PNL, aceasta lege consideram ca nu e oportuna in acest moment. Grupul liberal va vota impotriva", a declarat in plen liderul deputatilor PNL, George Scutaru, la dezbaterile generale asupra proiectului de lege.

La randul sau, deputatul PDL Adrian Gurzau a precizat ca Legea amnistierii nu face altceva decat sa ii "scape" pe cei care au probleme de legalitate sau sunt incompatibili.

"Acest proiect de lege il face pe preafericitul sinucigas Adrian Nasrase sa scape de toate dosarele penale si de situatia in care este. Aveti majoritatea, fiti transparenti! Suntem membri UE, nu avem posibiliattea sa ne batem joc de lege", a spus Gurzau.

Liderul grupului PPDD, Daniel Fenechiu, a precizat, la randul sau, ca PPDD considera ca proiectul de lege este in acest moment inoportun si va vota impotriva.

Deputatii au admis, insa, amendamentele la proiectul de lege stabilite in anexa la Raportul favorabil al Comisiei juridice din Camera.

Citeste si:

Comisia juridica a Camerei a dat, luni seara, raport favorabil proiectului de lege privind amnistierea, cu majoritate de voturi, inregistrandu-se patru voturi "impotriva".

Proiectul de lege privind amnistierea va intra la sesiunea de vot final a Camerei de marti, programata pentru ora 12.30.

Proiectul initiat de catre deputatii Madalin Voicu si Nicolae Paun a fost analizat in Comisia juridica luni seara, fiind adoptate o serie de amendamente, in conditiile in care la lucrarile comisiei au participat un sfert din totalul de 27 de membri.

Adoptarea raportului favorabil asupra proiectului in Comisia juridica nu a fost facuta publica.

Urmare a amendamentelor adoptate de comisie, proiectul prevede amnistierea infractiunilor pedepsite cu inchisoare de pana la sase ani si gratierea pedepselor cu inchisoarea de pana la sapte ani. Termenele initiale erau de pana la patru ani pentru amnistie si de sapte ani pentru gratiere.
Proiectul de lege a fost respins in luna mai de Senat.