Presedintele Traian Basescu "roaga" Camera Deputatilor sa respinga Legea pentru amnistierea unor infractiuni si gratierea unor pedepse, care ar decredibiliza eforturile de lupta anticoruptie si justitia, declara purtatorul de cuvant al sefului statului, Bogdan Oprea.

"Presedintele Romaniei, Traian Basescu, roaga Camera Deputatilor sa respinga Legea pentru amnistierea unor infractiuni si gratierea unor pedepse (PLX 163/2013)", arata Bogdan Oprea intr-o declaratie, conform Mediafax.

Potrivit purtatorului de cuvant al presedintelui, "o eventuala adoptare a acestei legi va decredibiliza eforturile de lupta impotriva coruptiei si va afecta increderea in justitie avand, in acelasi timp, efecte catastrofale pentru urmatorul raport privind Mecanismul de Cooperare si Verificare (MCV)".

Legea amnistierii urmeaza sa intre in sesiunea de vot final a Camerei Deputatilor de marti, ora 12.30.
Camera Deputatilor este forul decizional la acest proiect.

Camera Deputatilor a admis, prin vot, cu unanimitate, 23 de amendamente la Legea amnistierii si gratierii unor pedepse de pana la 7 ani, prezente in Raportul Comisiei juridice, in conditiile in care acest raport nu figureaza nici pe site-ul Comisiei, nici pe cel al Camerei Deputatilor.

Citeste si:
UE va fi din nou cu ochii pe noi. Basescu: Modificarile la Codul...
UE va fi din nou cu ochii pe...

Anterior, grupurile parlamentare ale PNL, PDL si PPDD au anuntat ca vor vota, marti, la sesiunea de vot final de la ora 12.30, impotriva Legii amnistierii.

Urmare a amendamentelor, proiectul prevede amnistierea infractiunilor pedepsite cu inchisoare de pana la sase ani si gratierea pedepselor cu inchisoarea de pana la sapte ani. Termenele initiale erau de pana la patru ani pentru amnistie si de sapte ani pentru gratiere.

Proiectul de lege a fost respins in luna mai de Senat.

Citeste si:
Traian Basescu respinge legea prin care politicienii sunt scosi din...
Traian Basescu respinge legea...

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Social »Citeste si
Noul Cod Penal: Chiuariu, Ridzi, Seres pot scapa de raspundere
Setari Cookie-uri