Viceprimarul Horvath Anna a declarat luni ca procurorii DNA au facut perchezitii acasa la ea, dar si in biroul de la Primarie, intr-un dosar care vizeaza candidatura ei la Primaria Cluj Napoca, la alegerile locale din 5 iunie, din partea UDMR.

Luni dimineata, procurorii DNA au facut verificari si la Directia de Urbanism a Primariei Cluj-Napoca, unde, potrivit unor surse judiciare, au stat aproximativ 30 de minute si au consultat mai multe documente.

Potrivit unui comunicat al DNA Cluj, anchetatorii fac cercetari cu privire la infractiuni de coruptie ce ar fi fost comise in perioada 2014 -2016.

”In cursul diminetii de 10 octombrie 2016, ca urmare a autorizarii de catre instanta competenta, sunt efectuate perchezitii in noua locatii situate in municipiul Cluj Napoca, dintre care doua locatii situate in incinta aceleiasi institutii publice, celelalte vizand domiciliile unor persoane fizice si sediul unei persoane juridice”, se arata in comunicatul DNA.

Citeste si:

Anchetatorii nu au dat mai multe informatii deocamdata, precizand in documentul citat ca vor oferi mai multe detalii ”cand imprejurarile vor permite”.

Procurorii DNA Cluj au mai facut perchezitii la Primaria Cluj Napoca in octombrie 2015, cand au facut verificari si la primariile Alba Iulia, Sibiu, Targu Mures si Zalau.

La Primaria Cluj-Napoca au fost vizate contracte incheiate de administratiile locale pentru servicii de deratizare si dezinsectie. Institutia platise peste 8,4 milioane de lei firmei Coral Impex SRL pentru astfel de servicii pe domeniul public in perioada ianuarie-septembrie 2015.