Ministrul Sanatatii, Sorina Pintea, a declarat, dupa ce a fost intr-o vizita "inopinata" la Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Cluj-Napoca, ca a gasit o imagine "dezolanta", lipsa de organizare si mizerie in curte. Postarea de pe Facebook a ministrului a fost rapid taxata in spatiul public. Astfel, Consiliul Judetean Cluj i-a cerut Sorinei Pintea sa nu mai foloseasca sanatatea drept lance in campania electorala, in timp ce deputatul USR Emanuel Ungureanu i-a reprosat ca stia de nereguli dar nu a luat masurile necesare.

Sorina Pintea a precizat, referitor la Spitalul Clinic Judetean de Urgenta (SCJU) Cluj, Unitatea de Primiri Urgente si Sectia de ortopedie, ca pacientii vad o imagine dezolanta cand intra in aceasta unitate medicala, cu "lipsa de organizare si mizerie in curte".

"Pentru ca, la Cluj, cladirea spitalului este in sistem pavilionar, la UPU erau multi pacienti care asteptau sa fie transportati cu ambulanta in sectiile in care urmau sa fie investigati. Dat fiind ca vorbim despre gestionarea urgentelor medicale care se prezinta in aceasta unitate, este necesar ca spitalul sa aiba o ambulanta proprie care sa asigure transportul pacientilor care necesita investigatii in cel mai scurt timp, nu doar atunci cand serviciul de ambulanta Cluj poate asigura transportul acestora intr-o sectie in alta. Din pacate, am vazut ca in sectia de ortopedie nu se poate opera in weekend, iar cazurile care necesita interventii chirurgicale sunt transferate in alte spitale. De asemenea, imaginea pe care pacientii o vad cand intra in acest spital este dezolanta, lipsa de organizare si mizeria din curtea spitalului nu e o carte de vizita demna sa dea incredere celor care vin aici pentru a-si rezolva o problema medicala", a relatat ministrul Pintea, intr-o postare pe pagina sa de Facebook.

Aceasta a subliniat ca Ministerul Sanatatii finanteaza achizitia de aparatura medicala solicitata de SCJU Cluj, insa pentru desfasurarea in bune conditii a actului medical este nevoie de finantare de la Consiliul Judetean Cluj, proprietarul cladirii in care functioneaza unitatea medicala.

"Este nevoie de fonduri care sa asigure conditiile desfasurarii actului medical, iar acestea trebuie finantate de catre Consiliul Judetean, care este proprietarul cladirii in care functioneaza spitalul", a declarat Sorina Pintea.

Revolta de pe Facebook a ministrului nu a ramas fara raspuns. Luni, Consiliul Judetean Cluj i-a cerut Sorinei Pintea sa nu mai foloseasca sanatatea drept lance in campania electorala, in timp ce deputatul USR Emanuel Ungureanu, cel care detine functia de vicepresedinte al Comisiei de Sanatate din Camera Deputatilor, i-a reprosat ca stia de neregulile din spital si de managementul defectus, dar nu a luat masurile necesare.

Consiliul Judetean Cluj ii solicita ministrului Pintea sa nu mai foloseasca sanatatea drept lance in campania electorala

Institutia atrage atentia ca toate constatarile referitoare la Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Cluj-Napoca sunt, de fapt, acuzatii aduse propriului minister fiindca spitalul este in subordinea directa a Ministerului Sanatatii, potrivit unei declaratii de presa.

CJ Cluj aminteste ca dezorganizarea, lipsa ambulantelor si faptul ca nu se fac operatii in weekend sunt subiecte ce tin de modul in care ministrul organizeaza activitatea ministerului.

De asemenea, in replica la postarea ministrului Sanatatii, Consiliul Judetean Cluj evidentieaza ca, in anul 2018, Consiliul Judetean a investit numai in acest spital 3.291.590 lei iar pentru primul trimestru din 2019 a alocat 1 milion de lei. Mai mult, tot pentru Spitalul Judetean, Consiliul Judetean Cluj a accesat si castigat fonduri europene in valoare de 13.182.344 lei pentru dotarea ambulatoriului spitalului, se precizeaza in sursa citata.

La randul sau, deputatul USR Emanuel Ungureanu s-a aratat dezamagit de modul in care Sorina Pintea a ajuns sa managerieze situatia de la Spitalul din Cluj-Napoca: "Doamna ministru nu isi foloseste puterea in slujba pacientilor", a scris el pe Facebook.

Acesta a aratat ca, acum cateva luni, a filmat si a facut publice problemele gasite de ministru la spitalul din Cluj si a propus si sanctiuni impotriva managerului Spitalului Judetean Cluj, un apropiat al ministrului, insa nu au fost luate "niciun fel de masuri impotriva managementului defectuos, nu este tarziu sa o faceti!".

"Astept o minune, pentru binele Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Cluj, demiterea de urgenta a lui Susca (manager) si a conducerii DSP Cluj! Puteti doamna ministru? Daca nu puteti, plecati!", a conchis Ungureanu.

Sursa foto: Facebook / Sorina Pintea

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ivona Stog
 Ivona este editor web la wall-street.ro din februarie 2018.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri