Ambulatoriul Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Cluj-Napoca va fi dotat cu 195 de echipamente si aparaturi medicale ultraperformante, in valoare de peste 13 milioane de lei, ca urmare a castigarii de catre Consiliul Judetean (CJ) Cluj a unui proiect cu finantare europeana.

"Consiliul Judetean Cluj a fost notificat oficial in legatura cu faptul ca a castigat un nou proiect cu finantare europeana. Acesta vizeaza dotarea Ambulatoriului Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Cluj-Napoca, unitate sanitara care isi desfasoara activitatea in spatii aflate in proprietatea forului administrativ judetean. Finantarea europeana nerambursabila va fi utilizata pentru achizitionarea a 195 de echipamente si aparaturi medicale ultraperformante, de ultima generatie. Acestea vor fi date in folosinta in cadrul a 11 sectii si specializari ale Ambulatoriului, localizate in corpurile de cladire de pe strada Clinicilor. (...) Valoarea totala a proiectului este de 13.182.344 lei din care nu mai putin de 10.486.735 lei reprezinta asistenta financiara nerambursabila a Uniunii Europene", se arata intr-un comunicat transmis, luni, de CJ Cluj, scrie Agerpres.

Forul judetean va asigura din bugetul propriu suma de 2,7 milioane de lei.

"Importanta castigarii finantarii europene e data de faptul ca aceasta investitie va contribui, in mod considerabil, la cresterea calitatii actului medical, la imbunatatirea activitatii curente a ambulatoriului si la asigurarea unui proces de diagnostic si tratament de inalta calitate, in beneficiul tuturor pacientilor. Astfel, utilizarea tuturor acestor echipamente moderne va face posibila tratarea pacientilor prin operatii minim-invazive care, implicit, vor contribui la reducerea numarului de zile de spitalizare si la o recuperare mult mai rapida a acestora", se mai arata in comunicatul CJ Cluj.

Un produs romanesc, care este...
Citeste si: Produsul romanesc care este atat piesa vestimentara, cat si mobilier

Sursa foto: Shutterstock / sfam_photo

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Social »Citeste si
Instant Factoring, finantari de 4 milioane de euro dupa primul an